Το τέλος του ταξιδιού είχε… αίσιο τέλος. Ο Προμηθέας Χαλανδρίου έχοντας περάσει πολύ υψηλά εμπόδια στο Κύπελλο της ΕΣΚΑ δεν μπορούσε να… δειλιάσει στον τελικό. Η ομάδα του Τάσου Νικητόπουλου έκαμψε την αντίσταση της Πεύκης, που διεξήχθη στο “Δαϊς” και με μπροστάρη τον Γιώργο Κορρέ στέφθηκε Κυπελλούχος ΕΣΚΑ.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού μίλησε στο basketblog.gr για το… θαύμα του Κυπέλλου κάνοντας ειδική μνεία στην επικράτηση επί του Κορωπίου. “Σίγουρα το να φτάνει μια ομάδα από την Α ΕΣΚΑ στον τελικό της διοργάνωσης αποτελεί έκπληξη εφόσον συμμετέχουν και όλες οι ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας στο θεσμό. Πόσω μάλλον για μια νεοφώτιστη ομάδα της Α ΕΣΚΑ, όπως εμείς”, δήλωσε αρχικά μιλώντας για την έκπληξη που πέτυχε η ομάδα του, για να συνεχίσει αναφερόμενος στο πότε κατάλαβε μαζί με τους συμπαίκτες του ότι μπορούν να κατακτήσουν το Κύπελλο:

Σίγουρα το νιώσαμε όλοι μαζί όταν τελείωσε το παιχνίδι με το Κορωπί. Είχαμε κάνει μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και νομίζω λόγω της δυναμικότητας της αντίπαλης ομάδας ήταν η μεγαλύτερη νίκη. Αυτή μας έκανε να το πιστέψουμε, μας έδωσε αυτοπεποίθηση και μας βοήθησε τελικά να κατακτήσουμε το Kύπελλο”.

Όσο για την εντυπωσιακή πορεία του Προμηθέα τη φετινή σεζόν; “Η ομάδα παρουσιάζει αυτό το πρόσωπο γιατί ο καθένας πλέον ξέρει το ρόλο του και τον τρόπο να βοηθήσει το σύνολο να φτάσει στη νίκη. Επίσης σπουδαίο ρόλο παίζουν και οι σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας αφού είμαστε όλοι μια παρέα. Τρίτο και εξίσου σημαντικό είναι η διαχείριση της ομάδας μέσα και έξω από το γήπεδο από τον προπονητή κ. Τάσο Νικητόπουλο“.

Τέλος, μετά από ερώτηση για την φετινή του… εκτόξευση, ο γκαρντ της αθηναϊκής ομάδας δήλωσε: “Η αγωνιστική μου συμπεριφορά και απόδοση οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλοι στην ομάδα ξεκινώντας από τον προπονητή, συνεχίζεται με τους συμπαίχτες μου και φτάνει μέχρι τη διοίκηση και τους φιλάθλους. Το υπόλοιπο κομμάτι οφείλεται στην προπόνηση. Χαίρομαι που βοηθάω την ομάδα και μακάρι στο τέλος της χρονιάς να έχουμε κι άλλες σπουδαίες επιτυχίες σαν την κατάκτηση του Κυπέλλου“.