Στο… κενό έπεσε το κοινό αίτημα των τεσσάρων μονομάχων (ΑΕΚ, Περιστέρι, Προμηθέας, Διαγόρας Δρυοπιδέων) των ημιτελικών του Κυπέλλου, να διεξαχθεί ο 45ος τελικός της διοργάνωσης με οπαδούς της εξέδρες και όχι αποκλειστικά με μαθητές. Η ΕΟΚ απέρριψε το αίτημα και έτσι ο τελικός, θα διεξαχθεί αποκλειστικά με μαθητές στις εξέδρες.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 16/2 στο κλειστό στο κλειστό «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης. Η ΑΕΚ ξεκίνησε μια προωτοβουλία για να γίνει ο τελικός με κόσμο, όποιες ομάδες κι αν περάσουν εκεί. Επικοινώνησε με τις άλλες τρεις ομάδες των ημιτελικών, συμφώνησε μαζί τους για το όλο θέμα. Ετσι οι τέσσερις σύλλογοι έστειλαν κοινή επιστολή στη Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ και της ζήτησαν να αλλάξει απόφαση. Μάλιστα ζήτησαν αν άλλαζε η απόφαση, κάθε ομάδα (από τις δυο του τελικού) να  έπαιρνε 500 εισιτηρία και 100 προσκλήσεις για το ματς της 16ης Φεβρουαρίου.

Η ΕΟΚ είχε ανακοινώσει προ καιρού ότι ο τελικός θα γίνει και φέτος μόνο με μαθητές στις εξέδρες. Η κοινή επιστολή πήγε στην Ομοσπονδία, αλλά η ΕΟΚ απέρριψε τελικά το αίτημα των ομάδων.

Βέβαια, το όλο θέμα δεν είχε να κάνει μόνο με τη στάση της ΕΟΚ. Είχει να κάνει και με την αστυνομία, που έπρεπε να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει το παραμικρό. Και το θέμα δεν είχε να κάνει μόνο με τον κόσμο που θα είναι στην Κρήτη. Πρόβλημα θα υπήρχε π.χ. και στη ασφάλεια των μετακινήσεων των οπαδών. Πριν καιρό είχαν γίνει επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά όταν οπαδοί της ΑΕΚ πήγαιναν ταξίδι για να δουν την ομάδα τους και δέχτηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους.Αρα το θέμα δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Ετσι η ΕΟΚ αποφάσισε να μην αλλάξεια στάση.

Οσο για τους ημιτελικούς, θα διεξαχθούν στις 12/2

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 17:00 Προμηθέας Πατρών – Περιστέρι, 20:00 Διαγόρας Δρυοπιδέων – ΑΕΚ.

 

.