Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους (20/2-17:00) στον φετινό τελικο του Κυπέλλου Ελλάδος και στην επάνοδο της μορφής του Final 4, το οποίο διεξάγεται στην Κρήτη και στα Δύο Αοράκια.

Αμφότεροι επιβεβαίωσαν χθες τον τίτλο του φαβορί απέναντι σε ΑΕΚ και Προμηθέα αντίστοιχα και θα δούμε τελικό «αιωνίων» στο θεσμό, έπειτα από 9 χρόνια.

Τελευταία φορά οι δύο ομάδες διεκδίκησαν το τρόπαιο στο Ελληνικό την 10η Φεβρουαρίου του 2013 και ο Παναθηναϊκός κατακτούσε την 14η κούπα της ιστορίας του, μετά από ένα συγκλονιστικό, αλλά και επεισοδιακό τελικό (εκκένωση γηπέδου, λόγω εισβολής οπαδών), στον οποίο επικράτησε με 81-78.

MVP του τελικού ήταν ο Κροάτης πλέι μέικερ, Ρόκο-Λένι Ούκιτς, σημειώνοντας 18 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Δημήτρη Διαμαντίδη με 19 πόντους. Από πλευράς «ερυθρόλευκων» Λο και Άντιτς είχαν ξεχωρίσει, ενώ ο Σπανούλης είχε μείνει εκτός πνεύματος τελικού, όντας «άποντος».

Από τότε μέχρι σήμερα, κοινός παράγοντας για τους Πειραιώτες είναι η παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο, ενώ από το ρόστερ υπάρχουν και τώρα οι Πρίντεζης, Σλούκας και Παπανικολάου. Στο «πράσινο» στρατόπεδο δεν υπάρχει κάτι, που να συνδέει τον τελικό του Ελληνικού, με τον κυριακάτικο στα Δύο Αοράκια, αφού από τότε έχουν αλλάξει παρά πολλά, αγωνιστικά και διοικητικά. Βέβαια η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη με ρόλο στο διοικητικό πόστο παίζει βαρύνουσα σημασία και δίνει δύναμη στους νυν παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη.

Το φύλλο αγώνα του τελικού:

Διαιτητές: Σχινάς – Γκόντας – Αναστόπουλος

Δεκάλεπτα: 15-23, 30-41, 53-62, 78-81

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 15(1), Άντιτς 17, Σπανούλης, Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10(2), Παπανικολάου 2, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6(1)

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος, Σκορδίλης, Ματσιούλις 3(1), Καπόνο 8, Ούκιτς 18(3), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 19, Γκιστ 11, Μπανκς