Ντέρμπι «αιωνίων» θα δούμε σήμερα στις 17:00 και μετά από 9 χρόνια (2013 στο Ελληνικό), σε επίπεδο τελικού Κυπέλλου Ελλάδος και μάλιστα αυτή θα είναι η πρώτη φοράΟλυμπιακός – Παναθηναϊκός: Για πρώτη φορά σε τελικό Final Four , όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το τρόπαιο υπό το «καθεστώς» του Final 4.

Αυτός θα είναι λοιπόν ο 10ος τελικός ανάμεσα στις δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες, που μαζί μετρούν 9 τρόπαιο στην Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός μετράει 20 Κύπελλα και θα ψάξει το 21ο, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να τα κάνει διψήφια, καθότι έχει στην κατοχή του 9 κατακτήσεις.

Σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί, αλλά οι «πράσινοι» έχουν ήδη νικήσει στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό να «απαντά» στο ματς του ΟΑΚΑ και για λογαριασμό της Euroleague.

Βέβαια ο τελικός είναι ένα παιχνίδι, η ψυχολογία είναι συνήθως διαφορετική και μιλάμε για ντέρμπι, οπότε τα budget, η αγωνιστική κατάσταση, οι απουσίες και όποια άλλη συγκυρία ή παράγοντας, δεν παίζουν και τόσο ρόλο.

Οι διαιτητές του τελικού

Φούφης, Κορομηλάς και Τσαρούχα θα διευθύνουν τον 47ο τελικό του θεσμού.

Κομισάριοι θα είναι οι Μαγκανάς και Μπορμπαντωνάκης, ενώ ο Μαλαμάς θα τοποθετηθεί στο instant replay.