Κυπελλούχος για 10η φορά στην ιστορία του στέφθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατάφερε με μια καταπληκτική 4η περίοδο να κάμψει την αντίσταση του Παναθηναϊκού με 81-73 στον Τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας!

Ο Παναθηναϊκός εκκίνησε τρομερά την αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί άμεσα με 7-0. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός -μετά το τάιμ άουτ του Γιώργου Μπαρτζώκα– βρήκε λύσεις επιθετικά με τους Dorsey και Vezenkov, οι οποίοι κουβάλησαν την ομάδα τους στο μεγάλο της επί μέρους σκορ της τάξης του 5-15 στα επόμενα 4 λεπτά.
Μέχρι και το φινάλε της περιόδου, οι αιώνιοι πήγαιναν πόντο- πόντο, με τους «ερυθρόλευκους» όμως να σταθεροποιούνται στα τελευταία 2 λεπτά στο +4.

Στατιστικά 1ης περιόδου:

ΠΑΟ: 5-5 δίποντα/ 2-10 τρίποντα
ΟΣΦΠ: 4-13 δίποντα/ 3-7 τρίποντα

Στο επόμενο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες συνέχισαν την επί μέρους μονομαχία τους, με το απίθανο σόου του Nemanja Nedovic (13 πόντοι στην περίοδο) να χαρίζει προβάδισμα 3 πόντων στο «τριφύλλι» μετά από ώρα στο 17ο λεπτό -πριν απαντήσει ο McKissic με δύσκολο goal foul!
Από εκείνο το σημείο όμως, οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που ήλεγχαν το μομέντουμ του αγώνα κατορθώνοντας με μεγάλο σερί (8-2) να πάει στα αποδυτήρια στο +6 (45-39) -τη μεγαλύτερή του διαφορά μετά το αρχικό 7-0!

Στατιστικά 2ης περιόδου:

ΠΑΟ: 3-7 δίποντα/ 4-6 τρίποντα
ΟΣΦΠ: 6-8 δίποντα/ 1-6 τρίποντα

Μετά την ανάπαυλα, οι δύο ομάδες εκκίνησαν πολύ αποτελεσματικά στις επιθετικές τους προσπάθειες, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί όμως διαφορές άνω των 5 πόντων και να είναι πάντοτε μπροστά στον πίνακα του σκορ.
Μάλιστα, με ένα τρίποντο του Sant Roos από την 3η ασίστ του Nedovic στην περίοδο και ένα κάρφωμα του White από κλέψιμο του ίδιου τον έφεραν και το +12 (59-47) -απόσταση την οποία και διατήρησε μέχρι και το τέλος της περιόδου.

Ωστόσο, στην 4η περίοδο, ο Ολυμπιακός εκκίνησε με ένα άκοπο 0-6 σερί (cuts από Walkup, McKissic, ελεύθερο mid range Dorsey) και μείωσε στο καλάθι στο 32′ (67-64)!
Μάλιστα, με 2/2 βολές του McKissic, oι Πειραιώτες ανέκτησαν το προβάδισμα μετά από πολλή ώρα φτάνοντας στο 0-10 στο δεκάλεπτο -ενώ με καλάθι του ίδιου λίγο αργότερα, έφτασαν και στο +3 (67-70)!

Τη στιγμή που ο ΠΑΟ δεν είχε πετύχει ούτε έναν πόντο σε 7 λεπτά (!), ο Dorsey με ένα τεράστιο τρίποντο στο 37′ έκανε το 67-73 και έδωσε ηχηρό αβαντάζ στην αρμάδα του!
Μέχρι τέλους, ο Ολυμπιακός παρέμεινε ψύχραιμος και κατάφερε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό τροπαίων στο θεσμό!

 

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 45-39, 67-58, 73-81

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.