Μορφή… Δυναστείας αρχίζει να παίρνει η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΣΚΑ καθώς οι “πράσινοι” επικράτησαν χθες το βράδυ του Φιλαθλητικού με 70-52 και κατέκτησαν τον τρίτο σερί τίτλο τους κάνοντας… το three peat!

Στηριζόμενη στη δύναμη του συνόλου και, παρά τη νευρικότητα που είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου “πάτησε το γκάζι” στο δεύτερο ημίχρονο με ηγέτη τον Γιώργο Διαμαντάκο (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ) πήρε τη νίκη – τίτλος και πανηγύρισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με δύο σημαντικές απουσίες καθώς από το τριφύλλι έλειπε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (σ.σ.: αγωνίστηκε με την παιδική ομάδα), ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Γιάννης Αντετοκούμπο (σ.σ.: ήταν τραυματίας).

Οι “πράσινοι” διατήρησαν, έτσι, τα σκήπτρα τους εντός των αθηναϊκών τειχών και, πλέον, προετοιμάζονται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί την ερχόμενη βδομάδα στην Πάτρα.

Εξάλλου, για ακόμα μία φορά το κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν κατάμεστο, ενώ το “παρών” στον αγώνα έδωσε σύσσωμο το τεχνικό τιμ της ανδρικής ομάδας αφού μεταξύ των θεατών ήταν οι Αργύρης Πεδουλάκης, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Γιώργος Βόβορας και Διαμαντής Παναγιωτόπουλος.

Διαιτητές: Κορομηλάς – Μαγκλογιάννης.
Τα δεκάλεπτα: 19-14, 35-33, 57-48, 70-52.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Στογιάνοβιτς 4 (1), Ερεμπενάζιε 11 (10 ριμπ.), Τζιβελέκας 2, Δαφαλιάς 10, Γιαννίκος 4, Γκιουζέλης 3, Λογοθέτης 4, Λούκας 2, Θεοδώρου, Νικολακόπουλος 7 (2), Διαμαντάκος 20 (10 ριμπ.), Αναγνωστάκης 3
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Ζήβας): Πόπιβτσακ, Ορούτσι, Καρτερουλιώτης 8 (2), Σκόνδρας 3 (1), Σμυρλής 3, Κελαϊδής 22 (4), Σεργκένκο 3, Καμπερίδης 13 (2).