Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, ωστόσο έκανε τη δουλειά του και προκρίθηκε στον 26ο τελικό της ιστορίας του μετά τη νίκη επί του Προμηθέα με 85-68. Εκεί περιμένει έναν εκ των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και σύμφωνα με τον Δημήτρη Πρίφτη θα ήταν… ωραία μία αναμέτρηση με τους “ερυθρόλευκους”.

«Δεν ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν άστοχοι και όχι τόσο σκληροί όσο ο Προμηθέας. Στο 2ο ημίχρονο βγήκαμε με σωστό τρόπο. Πιστεύω ότι προοδευτικά χτίσαμε μία διαφορά και κερδίσαμε καθαρά, βελτιώνοντας την άμυνά μας. Ό,τι έρθει από τον δεύτερο ημιτελικό είναι ευπρόσδεκτο και ας ευχηθούμε να γίνει ένας ωραίος τελικός, ένα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός θα είναι ωραίο ματς», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε τις υπόλοιπες δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος του 1ου ημιτελικού:

MACON JR.: «ΘΡΥΛΟΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ»

«Είχαμε σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι, αλλά συνεχίσαμε να δουλεύουμε και επιστρέψαμε στο δεύτερο ημίχρονο με τη βοήθεια του προπονητικού επιτελείου και μείναμε συγκεντρωμένοι. Κάθε ματς είναι δύσκολο και πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό Έπαιξε καλά ο Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο και είπαμε στα αποδυτήρια να επιστρέψουμε και να είμαστε σκληροί και δυνατοί. Είμαστε πού χαρούμενοι που φτάσαμε στη νίκη».

Για το τι του είπε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο ημίχρονο: «Απλά μου είπε να συνεχίσω και να παίζω και να παραμείνω συγκεντρωμένος. Είναι θρύλος του μπάσκετ και λατρεύω να ακούω συμβουλές από εκείνον. Κατάφερε να φτάσω στο επίπεδο που θέλω κι εγώ να φτάσω».

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: «ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ»

«Σίγουρα δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε το παιχνίδι. Ο Προμηθέας ξεκίνησε με ένα καλό προβάδισμα, αλλά επιστρέψαμε στο 2ο δεκάλεπτο και πόσο μάλλον στο 2ο ημίχρονο και πήραμε το εισιτήριο για τον τελικό. Διορθωθήκαμε στα ριμπάουντ, που ήταν πολύ δύσκολο κομμάτι, και βελτιωθήκαμε και στην άμυνα, που ήταν ένα σημαντικό κομμάτι».

ΖΟΥΡΟΣ: «ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ»

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, ήρθαμε χωρίς προπόνηση εδώ, αφού ουσιαστικά μετά το παιχνίδι της Προύσας δεν κάναμε προπόνηση. Δύο παίκτες έπαιξαν ηρωικά μετά από κορωνοϊό, με πολύ χαμηλό ανοσοποιητικό και χωρίς δυνάμεις. Η ομάδα πάλεψε, ήταν συγκεντρωμένη όσο μπορούσε, αλλά κάποια στιγμή σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις και αυτό οδηγεί σε λάθος επιλογές.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού, συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για τη διοργάνωση του Final Four και εύχομαι να γίνουν δύο ακόμη καλά παιχνίδια. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Προμηθέα γιατί για μία ακόμη σεζόν έφτασε τόσο μακριά στο Κύπελλο, μετά τους δύο τελικούς συμμετέχοντας φέτος και στο Final Four».

RAY: «ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ»

«Μείναμε κοντά στο παιχνίδι στην αρχή, μπήκαμε με ενέργεια αλλά κουραστήκαμε στην πορεία. Δεν είχαμε τις σωστές επιλογές, για αυτό στο 3ο δεκάλεπτο χάσαμε τον ρυθμό μας. Κοιτάζουμε πλέον τα επόμενα παιχνίδια».