Ο Τελικός του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δεν απέχει παρά μόνο μερικές ώρες, με τους πρωταγωνιστές των δύο ομάδων να μιλούν στην Press Conference πριν την αναμέτρηση και να εκφράζουν τις σκέψεις τους για το μεγάλο αυτό παιχνίδι.

Παράλληλα, οι προπονητές των «αιωνίων», οι Δημήτρης Πρίφτης και Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισαν τα σημεία- κλειδιά για τον τελικό νικητή.

Αναλυτικά:

Νεμάνια Νέντοβιτς (Παναθηναϊκός): «Έχουμε έναν μεγάλο τελικό μπροστά μας, ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες μετά από πολλά χρόνια. Όλοι οι παίκτες και οι προπονητές ζουν γι’ αυτά τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι με συγκέντρωση.

Η εμπειρία που έχω ως τώρα από αυτά τα ντέρμπι είναι σπουδαία. Πέρσι με το lockdown δεν μπορούσαμε να ζήσουμε στο μέγιστο αυτά τα παιχνίδια λόγω της απουσίας του κόσμου, αλλά στα δύο φετινά παιχνίδια η εμπειρία ήταν πολύ όμορφη λόγω της ατμόσφαιρας και στα δύο γήπεδα. Θα ήθελα να είχαμε και τον κόσμο μας αύριο, αλλά ξέρω πως είναι δύσκολο λόγω των συνθηκών».

Δημήτρης Πρίφτης (Παναθηναϊκός): «Δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να παιχτεί ωραίο μπάσκετ και να κερδίσει ο καλύτερος. Για μας είναι μια καλή ευκαιρία για να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σαν σύνολο κι όχι μεμονωμένα. Είναι σημαντικό να βρεθούν 3-4 παίκτες σε καλή μέρα και ταυτόχρονα να έχουμε καλή αμυντική συμπεριφορά για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο.

Τα παιχνίδια αυτά έχουν μοναδικότητα. Είναι διαφορετικά από μια σειρά παιχνιδιών. Έχουμε παιδιά με εμπειρία, αλλά σαν σύνολο έχουμε πολλά παιδιά που δεν έχουν μεγάλη πείρα στην Ευρωλίγκα. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορές κι αυτό φαίνεται και στην Ευρωλίγκα. Εμείς θέλουμε να πιάσουμε τα στάνταρ των 5-10 καλών εμφανίσεων που είχαμε μέσα στη σεζόν. Ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή, αλλά σίγουρα δεν έχουμε τόσο έμπειρη ομάδα, ειδικά εν συγκρίσει με κάποιους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού».

Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός): «Για τον Ολυμπιακό σαν οργανισμό είναι σημαντική η αυριανή μέρα γιατί επιστρέφει σε έναν τελικό και διεκδικούμε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Είναι το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς ως τώρα και ελπίζουμε να είμαστε νικητές».

Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός): «Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πεις. Όλοι ξέρουν τη σημασία αυτού του αγώνα για το ελληνικό μπάσκετ. Είτε σε συμφέρει είτε όχι αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν να κάνουν με τη γενικότερη αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, αλλά με τη μέρα και την προσέγγιση περισσότερο. Εμείς προετοιμαστήκαμε καλά για τη βαρύτητα του αγώνα. Ξέρουμε τι να περιμένουμε και τι να περιμένουν οι άλλοι από μας. Σημασία έχει πόσο δυνατά θα πας για την μπάλα και πόσο θα παίξουν οι παίκτες ομαδικά και όχι για να γίνουν ήρωες.

Οι ομάδες μέσα στη σεζόν εξελίσσονται. Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε τον Γιόβιτς, έναν πολύ σημαντικό παίκτη που μπορεί να μην είναι σίγουρα στην καλύτερη κατάσταση, αλλά σίγουρα έχει ποιότητα. Η δική μας προσέγγιση έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του αντιπάλου, για το πώς επιτίθεται και αμύνεται. Και φυσικά έχει σημασία οι παίκτες μας να παίξουν με το ταλέντο τους μέσα στα πλαίσια που έχουμε θέσει ως ομάδα. Εμείς έχουμε σεβασμό για κάθε αντίπαλο, άλλες φορές παίζουμε καλά άλλες όχι τόσο, αλλά πάντα επικεντρωνόμαστε στο μπάσκετ. Ποτέ δεν θα ακούσουν οι παίκτες μας ‘σκίστε τους’ και τέτοια, παρά μόνο πώς θα αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο στο γήπεδο.

Δεν μπορεί να πει κανείς πως κάποιος παίκτης είναι άπειρος από τέτοιους τελικούς. Παίζει πάντα ρόλο αυτό που μεταφέρεται η κερκίδα. Εδώ είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ, γιατί ξέρετε πώς θα είναι ο κόσμος αύριο στο γήπεδο. Οι ομάδες έχουν αδυναμίες και δυνατότητες».