Μεγάλη μάχη αναμένεται απόψε στις 20:00 στο «Δ.Τόφαλος» της Πάτρας, όπου Προμηθέας Πατρών και ΠΑΟΚ θα λύσουν τις διαφορές τους.

Το δέλεαρ της νίκης είναι μεγάλο, αφού όποια ομάδα χαμογελάσει, με τη λήξη του αγώνα, θα δώσει το παρόν στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος (18-20 Φεβρουαρίου) στο Ηράκλειο της Κρήτης και στα «Δύο Αοράκια».

Πραγματικά το σημερινό ματς δεν έχει φαβορί. Δεδομένα ο Προμηθέας έχει ρόστερ με περισσότερες λύσεις και βάθος στον πάγκο, αλλά δεν απουσιάζουν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, παρότι έχει ψυχολογία στα ύψη, έπειτα από τις νίκες με Περιστέρι και Μπουργκ για πρωτάθλημα και Eurocup. Παραμένει εκτός δράσης ο τραυματίας Χ.Γιαννόπουλος, δίνει λύσεις ο νεοφερμένος Simpson.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ μέχρι ώρας δεν εντυπωσιάζει, αλλά δεν γίνεται να τον θεωρήσεις ως αμελητέα ποσότητα. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη τα δίνει όλα και έχει χάσει ουκ ολίγα παιχνίδια στο νήμα, οπότε πήγε για…πόλεμο στην Πάτρα, θέλοντας να δώσει το παρόν στο φετινό Final 4. Αποχωρήσαν οι Μιχάλης Καμπερίδης και Malcolm Griffin, αλλά θα κάνει ντεμπούτο ο Green, ενώ πλέον υπάρχουν και οι…νέοι, Lee και Rivers.

Τα είπαν και πέρυσι

Ο Προμηθέας συναντήθηκε και πέρυσι με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στην έδρα των Θεσσαλονικιών. Κατάφερε και λύγισε τον ΠΑΟΚ με 76-69 στην παράταση (60-60 κ.δ.) και έφτασε στον μεγάλο τελικό για 2η διαδοχική σεζόν.

Κορυφαίος στον περυσινό ημιτελικό ήταν ο Τζέριαν Γκραντ (24 πόντοι), ο οποίος φέτος αγωνίζεται στην Armani, ενώ κομβική ήταν η συνεισφορά του Δ.Αγραβάνη, ο οποίος πέτυχε 2 κρίσιμα τρίποντα στην παράταση. Από πλευράς ΠΑΟΚ είχαν κάνει τρομερό ματς οι Griffin και Love.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 35-29, 40-46, 60-60 (καν.αγ.), 69-76

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Μπιτς 5, Κονατέ 6, Λοβ 20, Γκρίφιν 21, Τσαλμπούρης 2, Μαργαρίτης, Κακλαμανάκης 4, Καμπερίδης 6, Παπαντωνίου, Τέρνερ 5

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Αγκμπελίς 6, Τζεράι Γκραντ 6, Λούντζης 5, Έβανς 6, Δ.Αγραβάνης 9, Φορντ 8, Χριστοδούλου 6, Τζέριαν Γκραντ 24, Αθηναίου 3, Γιαννόπουλος 3, Μίλερ

Φέτος στον Α΄Γύρο του πρωταθλήματος, ο Προμηθέας φιλοξένησε στο «Δ.Τόφαλος» τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και επικράτησε με 84-77, αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά και στις δύο ομάδες.

Οι διαιτητές:

Από τον σύνδεσμο Αθήνας προέρχεται το σημερινό διαιτητικό τρίο, που θα διευθύνει τον προημιτελικό της Πάτρας.

Κάρδαρης-Τσολάκος-Θεονάς θα είναι οι τρεις ρέφερι, με κομισάριο τον Θεοδωρόπουλο.