Μια μάχη όπως η σημερινή του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στην οποία ουσιαστικά παίζεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν θα κριθεί από πολλά σημεία. Θέλετε παραδείγματα; Αμυνα. Ριμπάουντ. Τα σουτ. Η αναχαίτιση του Μιλουτίνοφ από την φροντ λάιν του Παναθηναϊκού και του Καλάθη από τους ερυθρόλευκους κοντούς. Το πώς θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός όταν ο Ολυμπιακός παίζει under τον Καλάθη και το πώς θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός όταν ο Παναθηναϊκός θα κλείνει την άμυνά του προς τα μέσα για να αφοπλίσει τον Μιλουτίνοφ και μοιραία θα δίνει το σουτ. Ο περιορισμός του Σπανούλη και του Πρίντεζη.

Οι δυο προπονητές όμως, θεωρούν ότι η νίκη μπορεί να ξεκλειδωθεί και μέσα από τα δυο κλειδιά που επέλεξαν να ρίξουν στην μάχη του ΟΑΚΑ. Ο λόγος για τον Μπριάντε Ουέμπερ και τον Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Ολυμπιακός δήλωσε χθες το βράδυ (12/3)  τον νέο ξένο του στο… ελληνικό του ρόστερ και έβγαλε από εκεί τον Αξέλ Τουπάν. Και ο Παναθηναϊκός έκανε το ίδιο σήμερα (13/2) το πρωί δηλώνοντας τον Κιθ Λάνγκφορντ αντί του τραυματία Ματ Λοτζέσκι.

Η άμυνα του Ουέμπερ

Η αλήθεια είναι ότι οι δυο παίκτες δεν είναι «πανέτοιμοι» 100%. Ο Ουέμπερ ήρθε στην Ελλάδα στις 8/2 και στις 9/2 έκανε την πρώτη του προπόνηση. Είναι μεν έτοιμος στο αγωνιστικό κομμάτι και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, καθώς έπαιζε ως τώρα στην G-League του ΝΒΑ, αλλά δεν γνωρίζει καλά, καλά όχι μόνο όλα τα συστήματα του Μπλατ, αλλά δεν ξέρει όλα τα ονόματα των συμπαικτών του και φυσικά τον τρόπο παιχνιδιού τους.

Από την άλλη όμως, η ομάδα είχε θέματα στην γραμμή των γκαρντ, όπου οι Σπανούλης, Ουίλιαμς-Γκος, Στρέλνιεκς τραβούσαν όλο το κουπί, καθώς ο Μάντζαρης δείχνει να είναι σε πολύ κακό… φεγγάρι. Ο Ουέμπερ είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει χίλιες δουλειές στο παρκέ. Να πασάρει, να πάρει ριμπάουντ, να δώσει σκορ, να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, και φυσικά να παίξει… σκυλίσια άμυνα. Αυτό το τελευταίο το θέλει όσο τίποτα απόψε ο Μπλατ. Ο Παναθηναϊκός έχει μόνο τον Καλάθη στο «1» και έτσι ο Μπλατ θέλει έναν καλό αμυντικό στο παρκέ για να «σκάσει» τον αρχηγό και ηγέτη του τριφυλλιού.

Ο «δολοφόνος» Λάνγκφορντ

Ο Λάνγκφορντ έχει χάσει πάρα πολύ έδαφος. Ηταν στα «πιτς» από τις 21/12 οπότε και είχε υποστεί θλάση στο ματς με την Αρμάνι. Μια θλάση που εξελίχθηκε σε σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών.

Ο 35χρνος γκαρντ δεν είναι έτοιμος. Από την άλλη, όμως, είναι ένας γκαρντ «killer» στην επίθεση. Εχει το «ένστικτο του δολοφόνου» και αυτό δεν χάνεται. Ο Πιτίνο περιμένει απ’ αυτόν να δώσει μεγάλα σουτ, να πάρει δύσκολες φάσεις, να ανεβάσει το τραγικό ποσοστό της ομάδας στα τρίποντα και να βοηθήσει και τον Καλάθη στο κομμάτι της δημιουργίας, καθώς έχει την κλάση και την εμπειρία να το κάνει αυτό.