Προμηθέας- Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σήμερα στους ημιτελικούς του Final 4, το οποίο θα διεξαχθεί στα Δύο Αοράκια του Ηράκλειου Κρήτης.

Πρώτο ζευγάρι το Προμηθέας- Παναθηναϊκός (17:00) και οι «πράσινοι» έχουν αναμετρηθεί με την ομάδα από την Πάτρα εις τριπλούν όσον αφορά στο Κύπελλο.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη υπερέχει με 2-1 στις νίκες.

Ζορίζεται το «τριφύλλι»

Πέρυσι τα…είπαν στον τελικό της διοργάνωσης και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 91-79, κατακτώντας το τρόπαιο. Επίσης το «τριφύλλι» απέκλεισε στα προημιτελικά τον Προμηθέα με 76-68 τη σεζόν 2018/2019 και έχασε στον τελικό από την ΑΕΚ, ενώ τη σεζόν 2019/2020 ο Παναθηναϊκός λύγισε τους Αχαιούς στο νήμα με 81-79 και πάλι στους «8».

O περυσινός τελικός:

 

Υπεροχή για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον «αέρα» της ΑΕΚ σε επίπεδου Κυπέλλου και σε 12 συναντήσεις έχει επικρατήσει στις 9.

Η ΑΕΚ από τις τρεις φορές που πήρε το ροζ φύλλο στο τέλος, τις 2 από αυτές είχε μάλιστα κατακτήσει τον τίτλο. Στον ημιτελικό του 1998 στο Final 4, που διεξήχθη στο «Αλεξάνδρειο» η Ένωση είχε επιβληθεί, αλλά ηττήθηκε στον τελικό από τον Άρη, ενώ το 2000 είχε λυγίσει ξανά τους Πειραιώτες (Β΄Φάση) και πήρε το τρόπαιο από τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο τελικό της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Τελευταία φορά, όπου η ΑΕΚ ήταν το «αφεντικό» επί του Ολυμπιακού ήταν το 2018 στον τελικό του Ηρακλείου στα «Δύο Αοράκια», πανηγυρίζοντας το τρόπαιο σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Ο Τελικός με νικήτρια την ΑΕΚ το 2018: