Η επίσημη επιστροφή του θεσμού του Final Four στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος αναμένεται να λάβει χώρα σε λίγες μόλις ώρες από σήμερα (17/2), με τα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου να είναι πανέτοιμα για να φιλοξενήσουν ακόμα μια γιορτή του εγχώριου αθλητισμού.

Οι Παναθηναϊκός, Προμηθέας Πατρών, ΑΕΚ και Ολυμπιακός είναι οι 4 φιναλίστ της διοργάνωσης και θα κληθούν να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης μεταξύ τους, προκειμένου στο τέλος να παραμείνει μονάχα ένας, αυτός που θα καταφέρει εν τέλει να στεφθεί και Κυπελλούχος στην 47η έκδοση του τουρνουά.

Ωστόσο, πίσω από τους παίκτες και τους προπονητές υπάρχουν πάντα οι χορηγοί στις ενδυμασίες των εκάστοτε ομάδων, οι οποίοι δίνουν και αυτοί τη δική τους εκτός παρκέ μάχη για να καθιερωθούν έναντι των υπόλοιπων στον κόσμο των επιχειρήσεων και των εσόδων.

Όπως θα παρατηρήσει κανείς εύκολα, οι στοιχηματικές εταιρείες είναι αυτές που κονταροχτυπιούνται έντονα μεταξύ τους, με τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό να στηρίζουν την κύρια πηγή χορηγίας τους σε εταιρείες όπως η Πάμε Στοίχημα, η Betsson και η BWIN, που εδώ και χρόνια έχουν χαράξει τη δική τους πορεία στον εν λόγω χώρο.
Εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση που κάνει το Μητροπολιτικό Κολέγιο στον Προμηθέα, η μόνη μη στοιχηματική εταιρεία ανάμεσα στους φιναλίστ (πέρυσι είχε την Betshop).

Από την άλλη μεριά, οι εταιρείες ένδυσης κινούνται σε πιο… ήρεμα νερά με τις FILA, Crossover, GSA και Adidas να έχουν τη μερίδα του λέοντος στις κορυφαίες βάσει πορείας αρμάδες της φετινής φουρνιάς του Κυπέλλου, με τη μεταξύ τους συνεργασία να κρατάει ήδη εδώ και μερικά χρόνια.

Ποιοι είναι λοιπόν οι χορηγοί των 4 συλλόγων του Final Four;

  • ΑΕΚ

Εταιρεία ένδυσης: FILA
Χορηγός εμφάνισης: Betsson (πέρυσι Betshop)

  • Ολυμπιακός

Εταιρεία ένδυσης: GSA Sport
Χορηγός εμφάνισης: BWIN

  • Προμηθέας

Εταιρεία ένδυσης: Crossover
Χορηγός εμφάνισης: Μητροπολιτικό Κολέγιο (πέρυσι Betshop)

  • Παναθηναϊκός

Εταιρεία ένδυσης: Adidas
Χορηγός εμφάνισης: Πάμε Στοίχημα