Με στόχο το εισιτήριο που θα οδηγήσει τις ομάδες στον τελικό της επερχόμενης Κυριακής (16/2) που θα διεξαχθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα “Δύο Αοράκια” οι 4 ομάδες σήμερα ρίχνονται στη “μάχη” των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αρχικά, στην Πάτρα και στο Δ.Τόφαλος, ο Προμηθέας Πατρών στις 17:00 υποδέχεται το Περιστέρι σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι μια πολύ σκληρή μάχη μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Προμηθέας από τη μεριά του είναι αυτός που απέκλεισε το “θηρίο” που ονομάζεται Παναθηναϊκός και τον άφησε εκτός στόχου,δηλαδή την κατάκτηση του Κυπέλλου από την προημιτελική φάση μάλιστα. Έχοντας ανακτήσει ιδιαίτερη ψυχολογία το τελευταίο διάστημα έπειτα από την επιτυχία του στην Ευρώπη, ο Προμηθέας μετά από σημαντικές αλλαγές που είχε μέσα στη χρονιά βασίζεται σε παίκτες του με ταλέντο και εμπειρία για την πρόκριση στον τελικό. Το Περιστέρι από την άλλη είναι και αυτό μια ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί μέσα στη χρονιά τόσο από τραυματισμούς, όσο και από αλλαγές. Ωστόσο αποτελεί μια αξιόλογη “δύναμη” και ειδικά μετά την προσθήκη του ταλαντούχου Deandre Kane γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο. 

Στο δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό και ενδιαφέρον παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στο κλειστό Σταύρος Βενέτης και ώρα 20:00 σε ένα παιχνίδι που κρύβει κινδύνους για την Ένωση. Η ΑΕΚ σε μια γεμάτη χρονιά μέχρι στιγμής επιθυμει να κατακτήσει το τρόπαιο του θεσμού αυτού ξανά μετά από δύο χρόνια και βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια ευκαιρία για να το κάνει αυτό φέτος. Το γεγονός πως ο Διαγόρας Δρυοπιδέων είναι μια ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 δεν πρέπει να την επηρεάσει και να επαναπαυτεί ωστόσο. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, έχουν καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο. Είναι ομάδα που αγωνίζεται όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως στο πρωτάθλημα της Α2 και μάλιστα στη 2η θέση μέχρι στιγμής. Επιθυμεί λοιπόν το συγκρότημα του Αλέξανδρου Ζαβού να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό και γιατί όχι και την κατάκτηση του τροπαίου. Υπενθυμίζουμε ότι τελευταία ομάδα που βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και αγωνιζόταν στην Α2 ήτανο Φάρος Κερατσινίου τη χρονιά 2015-2016.

Το πρόγραμμα σήμερα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος:

Δ. Τόφαλος 17.00: Προμηθέας Πάτρας – Περιστέρι (Καρακατσούνης, Παπαπέτρου, Σώμος)

Στ. Βενέτης 20.00: Διαγόρας Δρυοπιδέων – ΑΕΚ (Μάνος, Παφίλης, Ζαχαρής)