Αν και λίγο έλειψε να χάσει μέσα από τα χέρια του ένα ολότελα δικό του παιχνίδι, ο Πανιώνιος επιβίωσε κόντρα στον Αμύντα και επικρατώντας με 85-83 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β Φάσης του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας κατάφερε να επικυρώσει ένα εισιτήριο για το νεοσύστατο Final 4 του θεσμού! 

Παρά το γεγονός πως ο Αμύντας κατάφερε να μπει πολύ πιο αποτελεσματικά στην αναμέτρηση και πιάνοντας… φωτιά από κάθε σημείο του παρκέ με 11-18 σουτ εντός πεδιάς, 4-8 τρίποντα αλλά και 9 ασίστ σε 11 καλάθια προηγήθηκε τόσο με 15-25 στο 9ο λεπτό όσο και με 17-25 στο φινάλε της 1ης περιόδου, ο Πανιώνιος κατάφερε ήδη από το 2ο δεκάλεπτο να επιβάλει την κυριαρχία του στο παρκέ της Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, αν και ο αντίπαλός του είναι ομάδα ανώτερης Εθνικής κατηγορίας, ο Ιστορικός με κύριο πρωτεργάτη τον Ιωάννη Σαχπατζίδη που μέτρησε μέχρι και τα μέσα της 3ης περιόδου 17 πόντους με 12 ριμπάουντ κατάφεραν να επιβάλλουν σταδιακά τα “θέλω” τους στο παρκέ. Έτσι, και με κύριο όπλο την αμυντική του υπόσταση αφού κράτησε μόλις στο 36% ευστοχίας σε 39 σουτ τους φιλοξενούμενους μέχρι και το φινάλε της 3ης περιόδου, ήταν αυτός που τώρα κινούσε τα νήματα στον πίνακα του σκορ περνώντας ήδη από το πρώτο μέρος μπροστά έστω και με βραχεία κεφαλή. Μάλιστα, ήδη από τις απαρχές του δεύτερου μέρους μέχρι και τις αντίστοιχες της 4ης περιόδου, ο Πανιώνιος ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ με διψήφιες αποστάσεις -με τον Αμύντα να μπορεί μόλις τέσσερις φορές να ρίξει την απόσταση σε μονοψήφια κύματα.

Ωστόσο, όλα άλλαξαν στην 4η και τελευταία περίοδο όταν οι φιλοξενούμενοι με τους Δήμου και Γκάτζο να βγαίνουν μπροστά κατάφεραν να βρίσκουν μεγάλα σουτ και σταδιακά να ροκανίζουν όλο και περισσότερο τη διαφορά! Μάλιστα, κρατώντας τον Πανιώνιο στο απόλυτο μηδέν αναφορικά με τα καλάθια του, έφτασαν στο σημείο αφενός να πλησιάσουν στο καλάθι με νέο μεγάλο καλάθι του Γκάτζο (85-83) αλλά και στο να κλέψουν το ματς. Ωστόσο, το τρίποντο του Γκάτζο μερικά δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή δε βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα ο Αμύντας να γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Τα Δεκάλεπτα: 17-25, 48-43, 68-58, 85-83

Πανιώνιος (Ταυρόπουλος): Σκάνδαλος 4, Χρήστου, Λάζαρης 4, Παπαδιονυσιου Στ. 18, Αντωνάκης 8, Σαχπατζίδης 19, Τρύφωνας, Σταθόπουλος 4, Χάλαρης 13, Τσουγκαράκης 4, Κολσουζόγλου, Βεργίνης 11.

Αμύντας (Λιόγας): Δήμου 5, Τοπάλι 7, Σιούντρης 15, Γκρέκας 5, Δαμιανός, Κουκουνιάς 9, Γιούση, Γκάτζο 26, Καλδής 6, Μιχάλογλου 2, Δόξας 5, Καλογεριάς 3.

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί: