Δεν είναι φυσικά πρωτάκουστο το να ισχυριστεί κανείς πως ο φετινός Πανιώνιος έχει χτιστεί και στοχεύει για μεγάλα πράγματα, με τον Ιστορικό να θεωρείται -και όχι άδικα φυσικά- μια από τις πλέον γεμάτες ομάδες αφενός στο Νότο της Β’ Εθνικής και αφετέρου στο πλήθος των εθνικών κατηγοριών.
Αυτές τις εικασίες λοιπόν, η ομάδα της Νέας Σμύρνης φρόντισε να κάνει πραγματικότητα σήμερα (1/10) στο πιο δυνατό της μέχρι στιγμής τεστ –κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας για την 1η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το απόγευμα του Σαββάτου λοιπόν, ο οργανισμός του Περικλή Ταυρόπουλου ήταν χάρμα ιδέσθαι κόντρα σε μια ομάδα από ανώτερης τάξης πρωτάθλημα. Δεν είναι φυσικά μονάχα το τελικό αποτέλεσμα, η νίκη, αυτή που έχει απόλυτη σημασία αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτό ήρθε -με τον Πανιώνιο να γνωρίζει μια μεγαλοπρεπή επιθετικά βραδιά κόντρα στους Πελοποννήσιους.

Συγκεκριμένα, πέτυχε 84 πόντους σε 83 κατοχές (κάτι παραπάνω από έναν πόντο ανά κατοχή δηλαδή), ενώ αν δεν είχε κερδίσει το ματς αρκετά πριν το τελικό σφύριγμα τότε η επίδοσή του θα ήταν ακόμα πιο μεστή μαθηματικά.

Ταυτόχρονα δε, ο Ιστορικός έπιασε… φωτιά από την περίμετρο με 11-28 τρίποντα (39% ευστοχία), ενώ αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα εκτελούσε με 40%+ από μακρινή απόσταση -ροκανίζοντας ξανά και ξανά την άμυνα του Κοροίβου.
Ουσιαστικά, οι 7 από τους 12 παίκτες του Ταυρόπουλου πέτυχαν τουλάχιστον από ένα τρίποντο, ενώ την ίδια στιγμή οι τρεις εξ αυτών (Βεργίνης, Σκάνδαλος, Μάντζαρης) πέτυχαν τουλάχιστον 2.

Αναλυτικά οι μπόμπερ του Πανιωνίου:

Βεργίνης: 3 τρίποντα
Σκάνδαλος: 2 τρίποντα
Μάντζαρης: 2 τρίποντα
Παπαδιονυσίου: 1 τρίποντο
Λαζάρης: 1 τρίποντο
Σταθόπουλος: 1 τρίποντο

Τέλος, αξίζει φυσικά να αναφερθεί το γεγονός πως στη Νέα Σμύρνη έχουν εκκινήσει πολύ αλτρουιστικά τη φετινή σεζόν, με τους σημερινούς γηπεδούχους να μοιράζουν εξαίσια τόσο το playing time (έπαιξαν και οι 12 αθλητές, οι 10 από τους 12 έπαιξαν πάνω από δέκα λεπτά, οι 5 από τους 12 έπαιξαν πάνω από είκοσι λεπτά). Παράλληλα δε, πέραν του Κυριάκου Κολσούζογλου που αγωνίστηκε μόλις 1.5 λεπτό, όλοι οι υπόλοιποι ανέλαβαν τουλάχιστον 3 επιθέσεις, ενώ οι έξι εξ αυτών ανέλαβαν τουλάχιστον 6 -με τον δείκτη των ασίστ ανά καλάθι (21 σε 29) να είναι επίσης… τρομακτικός!

Αναλυτικά οι επιθέσεις των παικτών του Πανιωνίου:

Βεργίνης: 12
Σαχπατζίδης: 9
Παπαδιονυσίου Στ.: 8
Παπαδιονυσίου Γ.: 7
Μάντζαρης: 7
Χάλαρης: 6
Σκάνδαλος: 6
Λαζάρης: 4
Αντωνάκης: 3
Τζουγκαράκης: 3
Κολσούζογλου: