Με τον Ιωάννη Σαχπατζίδη να πετυχαίνει ένα μεγάλο καλάθι 16” πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος κατάφερε να λυγίσει την ΝΕΜ στη Νέα Σμύρνη στο νήμα με 78-77 και να αρπάξει εκείνος ένα πολυπόθητο εισιτήριο για την 3η και τελευταία αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας!

Όπως αναμενόταν και πριν το εναρκτήριο τζάμπολ, το παιχνίδι ήταν ήδη από τα πρώτα του λεπτά ένα ακόρεστο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν διαρκώς πόντο πόντο στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους.
Μάλιστα, ακόμα και αν η ΝΕΜ ξεκίνησε πολύ πιο καλά και αποτελεσματικά την 2η περίοδο εκκινώντας με 0-6 και προηγούμενη με τρεις πόντους μετά από πολλή ώρα (28-31 στο 12′), ο Ιστορικός πολύ σύντομα κατάφερε να επιστρέψει στα ηνία της συνάντησης αρχικά μειώνοντας σε 33-34 στο 14′ και εν συνεχεία αρπάζοντας και το προβάδισμα λίγο αργότερα -το οποίο και δεν έχασε μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου χάρις τα… όργια του Στάθη Παπαδιονυσίου που έγραψε 14 πόντους με 6-9 σουτ και 2-3 τρίποντα.

Μετά την ανάπαυλα δεν άλλαξε τίποτα απολύτως, με τους δύο μονομάχους να εξακολουθούν να εναλλάσσουν προβαδίσματα και τα ηνία της αναμέτρησης. Η Μεγαρίδα ήταν ωστόσο έστω και οριακά η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο παρκέ στην 3η περίοδο, με τους φιλοξενούμενους λοιπόν να καταφέρνουν στο 28ο λεπτό να προηγηθούν ακόμα και με 5 πόντους (53-58), μια απόσταση που φαντάζει μεγαλύτερη από αυτό που είναι καθαρά μαθηματικά ελέω και του σκληρού χαρακτήρα της συνάντησης.
Ωστόσο, οι Νεοσμυρνιώτες με πρωταγωνιστή τον Σκάνδαλο (12 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) που πέτυχε 4 σερί πόντους πλησίασαν στον πόντο στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου επιστρέφοντας άμεσα στη διεκδίκηση της νίκης.

Στην 4η και τελευταία περίοδο όμως, η ΝΕΜ ανέλαβε και πάλι την πρωτοκαθεδρία στο σκορ, με το δίδυμο των Αγγελόπουλου και Γερομιχαλού να σκοράρει τους 11 από τους 12 πρώτους πόντους της ομάδας του και να τη φέρνει και πάλι στο +5 (65-70) οκτώ λεπτά πριν την εκπνοή! Ο Πανιώνιος όμως, με αντεπίθεση διαρκείας και τους Σκάνδαλο, Παπαδιονυσίου και Σαχπατζίδη να πετυχαίνουν επτά πόντους σε τρία λεπτά πέρασε και πάλι μπροστά εγκλωβίζοντας σε αυτό το διάστημα τον αντίπαλό του, ο οποίος κόλλησε στο απόλυτο μηδέν με 0-4 σουτ και 0-2 τρίποντα πριν ο Αγγελόπουλος σκοράρει ξανά για το 71-72 στο 37′.

Στη συνέχεια όμως, ο Ζαρκαδούλας πήρε πάνω του το ματς και με 5 σερί πόντους στα επόμενα λεπτά έφερε… ξαφνικά τη ΝΕΜ μπροστά με 72-77 με 2.5 περίπου λεπτά στο ρολόι!
Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης με 4 σερί πόντους από Σαχπατζίδη και Παπαδιονυσίου, με τον Ιστορικό να ανατρέπει την εις βάρος του κατάσταση μάλιστα 16” πριν το τέλος όταν ο πρώτος μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και από κοντά έφερε μετά από ώρα τον σύλλογό του μπροστά στο σκορ και εν τέλει να τους χαρίζει μια σπουδαία νίκη!

Θυμίζουμε ότι στην 3η και τελευταία αγωνιστική της Β’ Φάσης του θεσμού, οι νικητές θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Αμύντα εντός έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 28-25, 41-39, 57-58, 78-77

Πανιώνιος (Ταυρόπουλος): Σκάνδαλος 16 (3), Γ. Παπαδιονυσίου 5 (1), Λάζαρης, Στ. Παπαδιονυσίου 19 (2), Αντωνάκης 7 (1), Σαχπατζίδης 17, Μάντζαρης 10 (2), Σταθοπουλος 2, Χάλαρης 2, Τζουγκαράκης, Κολσουζόγλου, Χρήστου.
ΝΕΜ (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης, Γκάτζιας 3 (1), Παπαγιάννης 2, Αγγελόπουλος 14 (3), Γερομιχαλός 23 (2), Καψαλός, Ντουμπίνσκι 15 (4), Σωτηράκης 3 (1), Καλλινικίδης 5, Χάσα, Μουρτζούκος, Ζαρκαδούλας 12 (2).

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.