Το παιχνίδι μεταξύ των Πρωτέα και ΑΟ Αγρινίου για την 1η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας δεν ήταν δίχως καμία αμφιβολία το πλέον ποιοτικό, με τις δύο ομάδες ωστόσο να χαρίζουν στο κοινό της Βούλας ένα αρκετά σημαντικό ντέρμπι για τον πρώτο χρονικά θεσμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου (2022-2023), το οποίο αρχή μέχρι και το τέλος του «στιγματίστηκε» από το σκληρό παιχνίδι, τα πολλά φάουλ, τις ακόμα περισσότερες βολές αλλά και τα συνεχή σκαμπανεβάσματα αφενός στην απόδοση των δύο αντιπάλων και αφετέρου στην εξέλιξη του σκορ και της ανάληψης των ηνίων του.

Φυσικά, όσο ενδιαφέρον και αν ήταν το απογευματινό αυτό ματς στην πρωτεύουσα, το γεγονός πως έλαβαν χωρά σχεδόν ίδια φάουλ με τα επιτυχημένα καλάθια είναι αρκετά… παράξενο και βέβαια άξιο αναφοράς!
Συγκεκριμένα, οι δύο μονομάχοι… συνεργάστηκαν σήμερα (1/10) για 45 συνολικά φάουλ αλλά και για 49 καλάθια -σε μια αναλογία που μαθηματικά υπολογίζει δηλαδή 0.9 φάουλ ανά FG!

Αναφορικά με τους γηπεδούχους, ένας παίκτης (Κωνσταντίνος Δενδρινός) αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, ακόμα τρεις (Βασίλης Τσακναρίδης, Παντελής Σκόρδας, Διονύσης Βεσκούκης) κινδύνεψαν με την αποβολή μετρώντας τέσσερα φάουλ, ενώ γενικότερα οι εννιά από τους έντεκα αθλητές που χρησιμοποιήθηκαν έκαναν έστω από ένα φάουλ.
Από την άλλη μεριά, οι Αγρινιώτες υπέπεσαν σε 20 φάουλ -με τους Luke John Avelon (πέντε φάουλ) και Kalin Levon Fisher (τέσσερα φάουλ) να είναι και οι άτυποι… νικητές της κούρσας με εννιά συνολικά παραβάσεις. Συνολικά δε, οι πέντε από τους δέκα αθλητές που πάτησαν παρκέ μέτρησαν τουλάχιστον τρία φάουλ.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

  1. Πρωτέας Βούλας: 25 φάουλ – 21 καλάθια
  2. Αγρίνιο: 20 φάουλ – 28 καλάθια