Και αυτό η υπόθεση «τίτλος» στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ «καθάρισε» από νωρίς για την ΝΕΜ καθώς εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της στις εθνικές κατηγορίας. Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μάνταλος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το συγκεκριμένο επίτευγμα.

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ: «Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι η ικανοποίηση γιατί από τη μία όταν βλέπεις τον κόπο και τον ιδρώτα σου να δικαιώνονται νιώθεις ευχαριστημένος κι από την άλλη γιατί όλη η προσπάθεια που επιτελέστηκε είχε άμεσο αντίκτυπο στην πόλη που το πάλευε εδώ και πενήντα χρόνια να βρεθεί στις εθνικές κατηγορίες. Η δυτική απόληξη της ΕΣΚΑΝΑ είτε με τη Ν.Ε. Μεγαρίδα είτε με τον Α.Ο. Μεγάρων είτε με άλλες ομάδες πάλευε πολλά χρόνια να δει έναν εκπρόσωπο της στη Γ’ Εθνική κι αυτό ήταν ένα όνειρο που τώρα υλοποιείται».

Για τα κέρδη αυτής της επιτυχίας: «Τα κέρδη είναι πάρα πολλά. Αρχικά κερδίζει το μπάσκετ, γιατί πάρα πολύ κόσμος έρχεται πλέον στο γήπεδο και όλοι συσπειρώθηκαν γύρω μας. Γενικότερα, υπάρχει ένας πανηγυρικός τόνος σε όλη την πόλη. Από εκεί και πέρα, ένα ακόμα τεράστιο κέρδος είναι η εξαγγελία του δημάρχου μας, κ. Σταμούλη, ο οποίος αφουγκράστηκε το πρόβλημα που υπήρχε και ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μπει παρκέ στο σύγχρονο γήπεδο του 8ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης των Μεγάρων και να μας παραχωρήσει αποκλειστικά τη χρήση του».

Για το στόχο του αήττητου, που χάθηκε: «Το αήττητό μας χάθηκε στον Πειραϊκό, όμως έχω ένα μεγάλο παράπονο που θέλω να εκφράσω. Η ένωση δεν σεβάστηκε καθόλου την πρωταθλήτρια ομάδα της, βάζοντάς μας να παίξουμε τέσσερα παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα! Ήταν απάνθρωπο και άδικο για τις ομάδες που πασχίζουν για τη μάχη της παραμονής. Για εμένα και για τους παίκτες μου δυστυχώς η ήττα ήρθε φυσιολογικά, γιατί παρότι παλέψαμε να παραμείνουμε χωρίς ήττα δεν είχαμε δυνάμεις, καθώς κάθε 48 ώρες δίναμε αγώνα. Αυτό που με στενοχωρεί πολύ είναι ότι εξαιτίας αυτής της απόφασης της ένωσης δημιουργήθηκαν φήμες ότι πήγαμε πιο χαλαρά στο παιχνίδι κι αυτό δεν ισχύει! Δεν θέλαμε να χάσουμε την ευκαιρία για ένα ιστορικό ρεκόρ. Το παράπονό μου είναι ξεκάθαρο κι αυτό δεν αφορά στην ομάδα του Πειραϊκού, που έπαιξε όπως έπρεπε, αλλά για την ΕΣΚΑΝΑ που μας έβαλε να παίξουμε τέσσερα ματς σε μία εβδομάδα».

Για την παρουσία της ομάδας στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ: «Συνολικά είχαμε καλή παρουσία και είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μας. Κερδίσαμε το Πέρα στον ημιτελικό και φθάσαμε στον τελικό με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, ο οποίος είναι μια καλή ομάδα, που είμαι σίγουρος ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την άνοδό του στη Β’ Εθνική. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και νομίζω αυτό που μας “σκότωσε” ήταν τα 16/33 τρίποντα του αντιπάλου. Εκτός από το αγωνιστικό, όμως, θα ήθελα να σταθώ και σε κάτι ακόμα. Το Φάιναλ Φορ διεξήχθη στη γειτονική Νέα Πέραμο και το γήπεδο γέμισε ασφυκτικά. Ο κόσμος ήρθε να μας στηρίξει και το έκανε στο έπακρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον τελικό έμειναν και περίπου 500 άτομα εκτός γηπέδου »

Για το φετινό ρόστερ της ΝΕΜ: «Η ομάδα από την αρχή “χτίστηκε” για να προσπαθήσει να πάρει την κατηγορία, όμως για να είμαι ειλικρινής δεν περιμέναμε αυτό το σχεδόν 100%, όμως περίμενα ότι θα είμαστε μέσα στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Από το καλοκαίρι είχαμε αποφασίσει να έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες, γιατί το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και δεν επιτρέπει το λάθος».

Για τη νέα σεζόν κι αν έχουν αρχίσει τα πλάνα για τις εθνικές κατηγορίες: «Έχει ξεκινήσει ήδη ο σχεδιασμός. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, γιατί ξέρουμε τι μας λείπει και πού χρειαζόμαστε ενίσχυση. Είμαστε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα και ήδη έχει καταρτιστεί η λίστα με τους παίκτες που θέλουμε κι έχουν αρχίσει συζητήσεις με παίκτες. Είμαστε σε εγρήγορση κι αυτό δεν αφορά μόνο στο κομμάτι του ρόστερ, αλλά και τη συνολικότερη στελέχωση του συλλόγου».