O Aleksej Pokusevski είχε δείξει από νωρίς το τεράστιο ταλέντο του στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και η επιλογή του στο Νο 17 του φετινού Draft του NBA από την Oklahoma City (μέσω ανταλλαγής) δεν εξέπληξε όσους τον ήξεραν.

Ο Σέρβος παίκτης του Ολυμπιακού και νυν παίκτης του ΝΒΑ με τους Thunder είχε δείξει με το καλημέρα της κλάση του.

Ο γκαρντ της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Πάνος Παπαδόπουλος, είχε αντιμετωπίσει (ως παίκτης Εφηβικής ομάδας της Ασπίδας Ξάνθης) τον Aleksej Pokusevski πριν 2 χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Ο Σέρβος έκανε εκεί… όργια φυσικά.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος μίλησε στην σελίδα «paratiritis-news.gr» για εκείνη την εμπειρία του από το Νο 17 του φετινού Draft και τόνισε ότι από μικρή ηλικία ο Σέρβος ξεχώριζε απέναντι στους συνομήλικους αντιπάλους τους

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της σελίδας «paratiritis-news.gr» με τις δηλώσεις του Πάνου Παπαδόπουλου:

Για την εμπειρία του ως αντίπαλος του Ποκουσέφσκι μίλησε ο Κομοτηναίος αθλητής Πάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος τότε ηγούταν της προσπάθειας της Ασπίδας Ξάνθης, η οποία κατέκτησε την 5η θέση στη διοργάνωση. Ο γκαρντ της Ελπίδας Αμπελοκήπων στάθηκε στο γεγονός πως από τότε ο αθλητής των «Ερυθρολεύκων» ξεχώριζε για τα επιθετικά και φυσικά χαρίσματα του ενώ από τότε ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής των σκάουτερ.

«Ο Aleksej ξεχώριζε σαν παίχτης και αυτό φάνηκε στις αναμετρήσεις με τους άλλους εξίσου προπονημένους παίχτες της ηλικίας του» επισήμανε αρχικά ο μέχρι πρότινος αθλητής της ΑΕ Κομοτηνής υπογραμμίζοντας πως «εκτός της σωματικής του διάπλασης ήταν αρκετά εύστροφος και φαινόταν ότι είχε ικανότητες τόσο με την μπάλα στα χέρια όσο και μακριά από αυτήν, γνωρίζοντας που πρέπει να βρίσκεται στα 40΄ παιχνιδιού στο παρκέ βοηθώντας τους συμπαίχτες του». Ο Pokusevski αγωνίστηκε λίγο απέναντι στην Ασπίδα, καθώς ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα είχε τα ηνία και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

*Το ρεπορτάζ είναι από την ιστοσελίδα: paratiritis-news.gr