Στο πένθος και στην θλίψη έχει βυθιστεί η Κοζάνη αλλά και σύλλογοι της περιοχής μετά το αιματηρό τροχαίο που έγινε ξημερώματα Παρασκευής (07/09/2018) στον δρόμο Κοζάνης – Κρόκου, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας kozanilife.gr. Ολα έγιναν στις 1:35. Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν πέντε νεαρά παιδιά ηλικίας από 16 έως 19 ετών, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ και αντράπηκε σε χωράφι δίπλα στον δρόμο. Οι τρεις από τους επιβάτες έχασαν την ζωή τους. Μια κοπέλα που ήταν στο όχημα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο πέμπτο συνεπιβάτης σώθηκε από θαύμα, καθώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Οι αρχές δεν έδωσαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των νεαρών παιδιών που ήταν στο όχημα. Λίγο αργότερα όμως, αποκαλύφθηκε ότι οι 3 που έχασαν την ζωή τους ήταν παίκτες ομάδων της Κοζάνης. Οι δυο μάλιστα έπαιζαν μπάσκετ στην ΑΕ Κοζάνης, η οποία το αποκάλυψε αυτό σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ανακοινώσεις έβγαλαν και η ΕΚΑΣΔΥΜ, αλλά και άλλοι σύλλογοι (πέρα από την ΑΕ Κοζάνης), όπως η Ελίμεια, ο Αρίων Πτολεμαϊδας, οι Διόσκουροι Κοζάνης. Σε ένδειξη πένθους, τα Σωματεία ΑΣ Διόσκουροι και ΑΕ Κοζάνης ακυρώνουν όλες τις προπονήσεις των τμημάτων τους για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις:

ΕΚΑΣΔΥΜ: «Συγκλονισμένη, από την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε τη μπασκετική οικογένεια και την κοινωνία της Κοζάνης, η Ένωσή μας πενθεί και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειές των τριών νεαρών αθλητών μας. Παιδιά μεγαλωμένα στα γήπεδα και γαλουχημένα αθλητικά, τίμησαν με την παρουσία τους το μπάσκετ της Κοζάνης και της  Περιφέρειάς μας και τα οποία έφυγαν τόσο ξαφνικά και άδικα από κοντά μας. Είθε η Παναγιά, να δίνει δύναμη και κουράγιο στις οικογένειές τους.

ΑΕ Κοζάνης: «Λόγω του τραγικού δυστυχήματος όπου έχασαν την ζωή τους τρεις νεαροί αθλητές (δύο από τους οποίους, ο Γιάννης και ο Αλέξανδρος, ήταν στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ από 7 ετών), αναβάλλονται όλες οι δραστηριότητες του συλλόγου (προπονήσεις και αγώνες) από σήμερα Παρασκευή 7/9/2018 έως και την Κυριακή 9/9/2018.»

Διόσκουροι Κοζάνης: «Με πόνο και οδύνη, η οικογένεια των Διόσκουρων και της ΑΕ Κοζάνης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των τριών νέων αθλητών της πόλης μας, που τόσο ξαφνικά και άδικα έφυγαν από κοντά μας. Θα τους θυμόμαστε πάντα. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχούλες τους και να δώσει δύναμη στις οικογένειές τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει”.

Ελίμεια: «Ο Γ.Σ. ΕΛΙΜΕΙΑΣ εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του θανατηφόρου τροχαίου που έλαβε χώρα, εχθες βράδυ στο 3ο χλμ. Κοζάνης-Κρόκου. Κουράγιο κ δύναμη στους γονείς και συγγενείς των θυμάτων. Καλό παράδεισο στα παιδιά και θα σας θυμόμαστε για πάντα!»

Αρίων Πτολεμαϊδας: «Συγκλονισμένη η οικογένεια του Α.Π.Σ Αρίων Πτολεμαΐδα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των τριών νεαρών αθλητών που έχασαν τη ζωή τους σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε τροχαίο δυστύχημα στην Κοζάνη. Ευχόμαστε ολόψυχα, δύναμη και κουράγιο στις οικογένειες τους. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει».