Η Ελλάδα μπήκε στο 2ο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων, κρατώντας μικρό καλάθι Μετά τη νίκη επί της Τσεχίας, πάντως, κατέκτησε μαθηματικά την 1η θέση στο 2ο όμιλο και ατενίζει πλέον το μέλλον της στο Ηράκλειο της Κρήτης με περισσή αισιοδοξία.

«Αυτή η νίκη ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη και κυρίως από τον τρόπο που έγινε. Ήμασταν πίσω 16 πόντους και η αντίπαλος έδειχνε ανώτερη. Είναι αλήθεια ότι μας αιφνιδίασαν γιατί μέχρι τώρα έπαιζαν με πολύ χαμηλά ποσοστά στα τρίποντα. Γι αυτό το λόγο αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την άμυνά μας τελείως», τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Κώστας Κεραμιδάς.

«Με την πάροδο του χρόνου και τις ψυχικές δυνάμεις που βρήκαμε καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να νικήσουμε. Και πάλι θα επισημάνω αυτό που είπα και μετά τον αγώνα με τη Λετονία. Είναι μια μεγάλη νίκη, μεγαλύτερη από τη χθεσινή, ίσως αυτό σημαίνει ότι αποφύγαμε τις δύο τελευταίες θέσεις του ομίλου μας, άρα θα παίξουμε στο χιαστί με ομάδες που δεν θα είναι στις πρώτες θέσεις χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα. Το ευρωπαϊκό κρίνεται στις διασταυρώσεις», συμπλήρωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΟ»

Στα… σύννεφα πετούσε η Πηνελόπη Βασιλείου μετά τη νίκη επί της Τσεχίας. «Κάναμε κάτι τρελό, κάτι που θέλαμε πάρα πολύ… Μίλησε η θέληση και η καρδιά μας πάνω απ’ όλα. Παρά το γεγονός ότι η αντίπαλος μας ξέφυγε στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο μείναμε πιστές στο πλάνο μας. Κάναμε κάποια πράγματα εξαιρετικά. Μπήκαμε με μαχητικότητα και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πάλι βρεθήκαμε με αρκετούς πόντους πίσω, όμως δεν τα παρατήσαμε», τόνισε η διεθνής αθλήτρια.

«Στο τελευταίο δεκάλεπτο μίλησε χωρίς υπερβολή η καρδιά μας. Το θέλαμε πάρα πολύ και είμαστε πολύ περήφανες για την ομάδα μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε και την Εβίνα Μάλτση που είναι μαζί μας. Είναι απίστευτο όλο αυτό που ζούμε», πρόσθεσε η Βασιλείου.

Οι πανηγυρισμοί των κοριτσιών της Εθνικής Νεανίδων στους διαδρόμους του κλειστού “Δύο Αοράκια”: