Η Εθνική ομάδα των Νεανίδων μπήκε χθες (6/8) με το δεξί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ηρακλείου κάμπτοντας σχετικά εύκολα την αντίσταση της Λετονίας, με την Σοφία Σταματάκη, εκ των πρωταγωνιστριών του ελληνικού συγκροτήματος στην πρεμιέρα, να μιλάει στην ΕΟΚ για τα στοιχεία που ώθησαν την ίδια και τις συμπαίκτριές της στη νίκη.

Aναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και ήμασταν ιδιαίτερα σκληρές στην άμυνα όπου και δώσαμε μεγαλύτερη βάση. Θέλαμε να παίξουμε καλή άμυνα, να πάρουμε ψυχολογία και στη συνέχεια να μας βγει και η επίθεση. Μπήκαν και τα σουτ κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η ψυχολογία μας κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ήταν το καλύτερο σε απόδοση παιχνίδι μας από τότε που ξεκινήσαμε την προετοιμασία. Είχαμε πεισμώσει με τα αποτελέσματα που είχαμε φέρει στα φιλικά. Αυτή είναι η πραγματική μας εικόνα.

Θα μπούμε δυνατά με την ίδια ψυχολογία κόντρα στην Τσεχία και θα ξεκινήσουμε από την άμυνα. Θα κοιτάξουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο που θα μας δώσουν οι προπονητές μας. Ξέρουμε, πάντως, ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα».