Αν στην πρώτη συνεδρίαση “ακυρώθηκε” ο νέος πρόεδρος, φαντάζομαι τί πρόκειται να συμβεί όταν θα κληθεί -και θα γίνει σύντομα αυτό- να αντιμετωπίσει προβλήματα που καίνε. Το σίγουρο είναι πως ο Νίκος Παπαδημητρίου έχασε τη… δεδηλωμένη (στήριξη) πριν ακόμα αναλάβει το… χαρτοφυλάκιο του.

Μια ώρα πριν τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., τρία μέλη του συναντήθηκαν στο Mall. Ο Νίκος Παπαδημητρίου, ο Κώστας Μουζάκης και ο Ηλίας Κορομηλάς. Συμφώνησαν πως ο ενεργός διεθνής διαιτητής ήταν ο καταλληλότερος για τη θέση του Α’ αντιπροέδρου, αφού ο κ. Μουζάκης θεώρησε -και δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε- ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως Γενικός Γραμματέας.

Έφυγαν και πήγαν στο Δ.Σ., όπου ο νυν πρόεδρος ζήτησε να γίνει μυστική ψηφοφορία, κάτι που απέρριψαν τα υπόλοιπα οκτώ μέλη. Αρχικά δεν κατάλαβαν το γιατί, αλλά στη συνέχεια έγινε ευρέως αντιληπτό.

Όταν ήρθε η στιγμή να ψηφίσουν για τον Α’ αντιπρόεδρο, η… γύρα ξεκίνησε από τον Μουζάκη. Βάσει όσων είχαν συζητηθεί νωρίτερα ψήφισε τον Κορομηλά, κάτι που έκαναν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ηλίας, ο Βιδάλης και ο Τεφτίκης. Με το σκορ στο 4-1, όλοι περίμεναν πως το αποτέλεσμα έχει κριθεί.

Οι υπόλοιποι τάχθηκαν στο πλευρό του Αναστόπουλου, ο οποίος… ισοφάρισε και έμενε η καθοριστική τελευταία ψήφος του Νίκου Παπαδημητρίου. Όταν ακούστηκε το όνομα (άρα και η πέμπτη ψήφος) του Αναστόπουλου, Μουζάκης και Κορομηλάς έμειναν… στήλες άλατος.

Όπως καταλαβαίνετε όχι μόνο έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, αλλά μέχρι και το ενδεχόμενο της αποχώρησης σκέφτηκαν. Δεν γνωρίζει κανείς -ίσως- αν θα κάνουν πράξη τη σκέψη τους, ή αν θα αποτελέσουν ισχυρό αντιπολιτευτικό μέτωπο απέναντι στον νυν πρόεδρο, που μέσα σε μία ημέρα αυτο-ακυρώθηκε.

Όχι γιατί ψήφισε Αναστόπουλο, αλλά επειδή λίγο πριν συμφωνούσε με τους άλλους δύο για την καταλληλότητα του Κορομηλά. Αν δεν έχει το θάρρος να πει “διαφωνώ“, σε μια συνάντηση τριών ανθρώπων, αναρωτιέμαι πώς θα διοικήσει τον μεγαλύτερο σύνδεσμο της χώρας.