Έγινε, λοιπόν, η πρώτη συνάντηση των διαιτητών με την νέα διοίκηση του ΣΕΔΚΑ. Δεν είμαστε πολλοί, είμαστε όμως αρκετοί για να μάθουμε, να ακούσουμε, να δούμε και βέβαια να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα.
Τί μάθαμε:

Μάθαμε ότι τώρα τα παιχνίδια μοιράζονται ισομερώς, ότι δηλαδή όλοι οι διαιτητές αντιμετωπίζονται από την ΚΕΔ της ΕΣΚΑ με την ίδια λογική. Μοιρασμένα, λοιπόν, τα παιχνίδια στην ΕΣΚΑ με τη νέα διοίκηση. Συγγνώμη, μήπως έχω χάσει επεισόδια;

Η ΚΕΔ/ΕΣΚΑ δεν ήταν ίδια και με τη διοίκηση Βιδάλη; Γιατί δεν αντιμετώπιζε με την ίδια λογική τους διαιτητές; Ή μήπως και τους αντιμετώπιζε και μας το σερβίρανε για καινούριο για να πουν ότι κάτι κάνανε; Είναι αλήθεια ότι κάτι μπερδεμένο ελέχθη, ας το προσπεράσουμε.

Μάθαμε ακόμη, ότι τώρα και στα τουρνουά υπάρχει ισοκατανομή. Τα διαχειρίζεται ο Άκελ, ο οποίος τα διανέμει με αξιοκρατία και δικαιοσύνη στους διαιτητές. Όχι όπως στη διοίκηση Βιδάλη, που έπαιζαν μόνο οι ημέτεροι. Τώρα παίζουν, περισσότεροι διαιτητές, οι ημέτεροι και οι αυλικοί.

Πράγματι αν τους μετρήσεις είναι περισσότεροι από πριν. Αν και δεν χάνω συγκέντρωση του ΣΕΔΚΑ πάλι φαίνεται ότι έχω χάσει επεισόδια. Ο Άκελ δεν ήταν αντιπρόεδρος στη διοίκηση Βιδάλη; Στη διοίκηση που έπρεπε να φύγει, (και είμαι από εκείνους που το ήθελαν και πίστευαν ότι έπρεπε να γίνει), στη διοίκηση που κρέμασε τον Σύνδεσμο στα μανταλάκια των site και τον έκανε μπασκετικό περίγελο, στη διοίκηση που εξυπηρετούσε επιλεγμένα συμφέροντα ημετέρων και διοικούντων;

Τώρα τη σχέση έχει με τη νέα διοίκηση; Και για να έρθουμε και στην ίση κατανομή. Διαφάνεια και ίση κατανομή σημαίνει, αναρτημένα στον πίνακα ανακοινώσεων ΟΛΑ τα προγράμματα των αγώνων, με ημέρα, ώρα και γήπεδο διεξαγωγής και δίπλα τα ονόματα των διαιτητών.

Σε διαφορετική περίπτωση ένα φύλλο χαρτί που γράφει το όνομα του διαιτητή και τον αριθμό των αγώνων που έπαιξε, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα, αφού πουθενά δεν υπάρχει ο ακριβής αριθμός των αγώνων που διεξάγονται. Όταν υπάρξει πραγματικά διάφανη εικόνα των τουρνουά, εδώ θα είμαστε να το χειροκροτήσουμε. Προς το παρόν περιμένουμε.

Τί ακούσαμε:

Ακούσαμε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της αγοράς γραφείων στα τρία Δ.Σ. που έγιναν (και καλώς κατά την γνώμη μου).

Ακούσαμε από τον νέο ταμία του ΣΕΔΚΑ να μας αναλύει τις οικονομικές υποχρεώσεις του Συνδέσμου μας και τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης αυτών.

Δεν ακούσαμε τίποτα για τον “ενδελεχή έλεγχο“, που έλεγε ότι θα έκανε η νέα διοίκηση, για τα παραστατικά των 50 χιλιάδων ευρώ. Έγινε έλεγχος; Δεν έγινε; Θα γίνει; Έφερε ο Βιδάλης τα παραστατικά που είχε στο σπίτι του; Γιατί στα γήπεδα ακούγεται ότι “τα παραστατικά” που ήρθαν στα χέρια της νέας διοίκησης, είναι κάτι μπακαλόχαρτα μου γράφουν: “Στον γάμο του… 200ευρώ, στη γέννηση του… 150ευρώ” και πάει λέγοντας.

Τα συμπεράσματα:

Ομίχλη παιδιά, πολλή ομίχλη. Είδαμε και πάθαμε να αλλάξει ο ΣΕΔΚΑ λογική, να αλλάξει ρότα και βρεθήκαμε πάλι μεσοπέλαγα με το ίδιο πλήρωμα. Όποιος προλαβαίνει πηδά στη βάρκα για να μας σώσει.

Τελικά αυτός ο Σύνδεσμος έχει πολλά στοιχεία από τον ελληνικό κινηματογράφο. Άκουγα τον πρόεδρο μας κ. Παπαδημητρίου να μιλά στην συγκέντρωση και να εκθειάζει την δουλειά των “άλλων“, και μου ήρθε η εικόνα της Μανταλένας (από την ομώνυμη ταινία) με την ντουντούκα να φωνάζει.. “άλλος με τη βάρκα μας, άλλος με τη Μανταλένα μας“.

Κάτσε, ρε πρόεδρε, για να καταλάβω και εγώ ο απλός διαιτητάκος. Εσύ και ο κ. Μουζάκης είσαστε και παραμένετε μέχρι και σήμερα στην ΚΕΔ/ΕΣΚΑ, εσείς ορίζατε και συνεχίζετε μέχρι σήμερα, τόσο τους αγώνες της ΕΣΚΑ όσο και τα τουρνουά (από τότε που τα πήρατε από τον Σύνδεσμο, με την αιτιολογία της κακής διαχείρισης).

Τί ακριβώς μας λες τώρα; ότι όταν ήταν η διοίκηση Βιδάλη οι ορισμοί γινόντουσαν αλλιώς και τώρα γίνονται αλλιώς; Μας λες, δηλαδή, ότι εσύ δεν τα πήγες καλά με τους ορισμούς των τουρνουά και τα πήρε ο Άκελ να τα βάλει σε τάξη;

Γιατί εμείς ξέρουμε ότι η διοίκηση Βιδάλη πήρε τα τουρνουά από την ΕΣΚΑ (και μιλώ για τα εργασιακά και όχι τα φιλικά και τα τουρνουά των ομάδων) και τους ορισμούς τους έκανε το τότε προεδρείο του ΣΕΔΚΑ, μέλος του οποίου ήταν και ο Άκελ (και σωστά έπραξε.) Σήμερα ο Άκελ εξακολουθεί να κάνει ορισμούς, αλήθεια με ποια ιδιότητα έχει ΟΛΟΥΣ τους ορισμούς των τουρνουά;

Δεν μας εξηγήσατε πώς επιτρέπει η νέα διοίκηση σε ένα απλό μέλος του ΣΕΔΚΑ να κάνει ορισμούς και πώς εσείς κ. πρόεδρε δέχεσθε ο ίδιος άνθρωπος (εν προκειμένω ο Άκελ) να κάνει και τους ορισμούς που έπρεπε να έχετε εσείς ως ΚΕΔ/ΕΣΚΑ, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα.

Δεν υπάρχουν στο νέο Δ.Σ. άτομα της εμπιστοσύνης σας για να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα; Αυτούς που απομακρύναμε από τον ΣΕΔΚΑ, τους έφερες ως σωτήρες; Μας απαριθμούσες στη συγκέντρωση τα επιτεύγματά τους στις δικές σου αρμοδιότητες; Τότε γιατί έπρεπε να φύγουν; Τουλάχιστον πριν είχαν και θεσμοθετημένες θέσεις, ενώ τώρα είναι γυρολόγοι και αυλικοί με καμιά απολύτως αρμοδιότητα.

Άλλος με τη βάρκα μας, άλλος με τη Μανταλένα μας

Λυπάμαι, αλλά αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι ενώ κάναμε εκλογές, από τις οποίες προέκυψε ένα νέο και ισχυρό διοικητικό συμβούλιο, στα γραφεία μας συνεχίζουν να μπαίνουν και να βγαίνουν κανονικά, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά τους, οι Άκελ και Θεολογίτης (σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα), για να ορίζουν τα τουρνουά.

Θα πρέπει να το νοιώθετε και εσείς πως η δικαιολογία που χρησιμοποιείτε, δήθεν, για τον επαναπροσδιορισμό του site του ΣΕΔΚΑ, δεν εδραιώνει τη θέση των δύο μελών του προηγούμενου Δ.Σ. στους χώρους και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου μας και του νέου Δ.Σ., αντίθετα μάλιστα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Φοβάμαι ότι αν το συνεχίσετε κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ως διοίκηση, ανίκανη και ανεπαρκής για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις, να δώσετε λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν και να επαναφέρετε τον ΣΕΔΚΑ στην προ Βιδάλη εποχή.

Όσο για τα 50 χιλιάδες ευρώ, μήπως πρέπει να κάνετε αυτόν τον ενδελεχή έλεγχο που εσείς προτείνατε πριν έρθει να τον κάνει κανένας άλλος και τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για όλους; Γιατί οι καιροί είναι πονηροί και δεν είναι κανείς διατεθειμένος να χαρίσει χρήματα σε κανένα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εκάστοτε διοίκηση του ΣΕΔΚΑ είναι θεματοφύλακας των δικών μας χρημάτων. Όταν προσφέρω στον Σύνδεσμό μου, με το ποσοστό μου στους αγώνες, έχω δικαίωμα να γνωρίζω τί ακριβώς έχει γίνει, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν παρά τις οφειλές της ΕΣΚΑ προς τους διαιτητές, εμείς ήμαστε υποχρεωμένοι να εξοφλήσουμε τις τυχών οφειλές μας προς τον ΣΕΔΚΑ (η πρόταση του συναδέλφου στη συγκέντρωση, για τη ρύθμιση των οφειλών μας στον ΣΕΔΚΑ σε συνάρτηση με τις οφειλές της ΕΣΚΑ προς εμάς, δεν πρέπει να αγνοηθεί).

Πάντα με διάθεση θετική για την πορεία του ΣΕΔΚΑ και -βέβαια- της νέας διοίκησης σχολιάζουμε όλα όσα μαθαίνουμε, ακούμε και συζητάμε στα γήπεδα. Μακάρι να έρθει η ημέρα εκείνη, που απαλλαγμένοι από τον φόβο της απόρριψης, του αφανισμού από τα μητρώα των Αθηναίων διαιτητών και όχι μόνο, θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντί σας για να ακούσετε και τη δική μας αλήθεια πρόσωπο με πρόσωπο.

Βaseline