Εντάξει, δεν παίζουν όλοι την τεχνολογία στα δάχτυλα, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, όμως από αυτό το σημείο μέχρι του να μην μπορούμε να χειριστούμε ένα σκάνερ, έχει απόσταση.

Συνέβη στον ΣΕΔΚΑ, που -όπως όλοι οι σοβαροί σύνδεσμοι- αποφάσισε να σκανάρει τις δηλώσεις ενεργείας των διαιτητών. Για τον λόγο αυτό δαπανήθηκε ένα μικρό ποσό (δεν ξεπέρασε τα 200 ευρώ) για την αγορά του μηχανήματος, το οποίο θα σκανάριζε τις δηλώσεις.

Γίνεται και μέσω κινητού, αλλά εντάξει, ας μην γινόμαστε υπερβολικοί. Και σε κάθε περίπτωση, ένα τέτοιο μηχάνημα χαμηλού κόστους, είναι χρήσιμο να υπάρχει.

Έλα, όμως, που κανείς εκ των διοικούντων δεν γνωρίζει τον χειρισμό του! Σκέφτηκαν να προσλάβουν άνθρωπο, για να σκανάρει τις δηλώσεις και ακούστηκε πως το ποσό που θα δαπανηθεί αγγίζει τα 500 ευρώ.

Σε εποχές ανεργίας καλό είναι να βρίσκει ο κόσμος δουλειά, αλλά να είναι πραγματική δουλειά. Για να σκαναριστούν οι δηλώσεις το πολύ που χρειάζεται είναι ένα δίωρο στο γραφείο. Κρίμα για τον ΣΕΔΚΑ να ξοδέψει τα διπλά (και βάλε) χρήματα απ’ όσα κόστισε το μηχάνημα.

Εμείς, πάντως, για να βοηθήσουμε προσφερόμαστε εθελοντικά να τους δείξουμε πώς λειτουργεί το σκάνερ, να γλιτώσουν τα χρήματα.