Από την πρώτη στιγμή, που ο ΣΕΔΚΑ ανακοίνωσε την απόφαση να δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. στη δημοσιότητα, εκφράσαμε και την ικανοποίησή μας, και δώσαμε τα “μπράβο” στη νέα διοίκηση, για την πρωτοποριακή της ιδέα. Οι… άπιστοι Θωμάδες δεν έχουν παρά να πατήσουν εδώ.

Η διαφάνεια είναι αρετή για κάθε διοίκηση, αλλά έχει αξία να δείχνεις τάσεις… διαφάνειας στα δύσκολα. Και το πιο δύσκολο κομμάτι, μετά τη διεκδίκηση των οφειλομένων, γεγονός για το οποίο δεν έχει γίνει κουβέντα, είναι οι ορισμοί στα φιλικά.

Αφού δίνετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά, αφού έχετε ένα… υποτυπώδες site (καλά κάνουν και αναδιαμορφώνουν την ιστοσελίδα τους), γιατί δεν βγάζετε τους ορισμούς των φιλικών, ώστε να βλέπει κι ο τελευταίος ενδιαφερόμενος ότι υπάρχει αξιοκρατία, ότι μοιράζεται η πίττα, ότι δεν παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Γνωρίζω ότι έχει ζητηθεί από τον κ. Άκελ να παραδώσει τη λίστα στο νέο Δ.Σ., ώστε να δει ποιοι και πόσο έχουν παίξει, αλλά ο υπεύθυνος… το ξέχασε. Σε δυο – τρεις συνεδριάσεις, αλλά μην το κάνουμε και θέμα. Χαρτί είναι και παραπέφτει. Άλλωστε, πόσα να θυμηθεί ένας άνθρωπος;

Αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική και όχι κατ’ επίφαση θέση – άποψη για διαφανείς διεργασίες, το πρώτο που οφείλει να κάνει η διοίκηση του Συνδέσμου της Αθήνας (καλά δεν περιμένει κανείς να ζητήσει τα χρωστούμενα) είναι να βγάζει στον… αέρα τους ορισμούς στα φιλικά και στα τουρνουά.

Για να έχει αξία και το “μπράβο” που γράψαμε