Ο χρόνος δείχνει αν η εκτίμηση, η θέση, η άποψη ήταν σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση. Κι εμείς έχουμε άποψη. Και την καταθέτουμε. Και δεν θα απολογηθούμε σε όσους πιστεύουν το αντίθετο. Θα το συζητήσουμε, θα το διαπραγματευτούμε, θα δεχθούμε το λάθος (όταν υπάρχει).

Εν προκειμένω στο θέμα της επικείμενης αγοράς των γραφείων του ΣΕΔΚΑ, παρότι ορισμένοι (άλλοι καλοπροαίρετα, άλλοι όχι) μας κάκισαν, θαρρούμε ότι εξ αρχής ήμασταν στον σωστό δρόμο.

Υπεραμυνθήκαμε της σκέψης για αγορά γραφείων, ως καλύτερη επένδυση του αποθεματικού του συνδέσμου και -αν κρίνουμε από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση– το ίδιο το “σώμα” των Αθηναίων διαιτητών μάς δικαίωσε.

Υποστηρίξαμε ότι η διοίκηση ΟΦΕΙΛΕΙ να διαχειριστεί το θέμα και σε αυτό δικαιωθήκαμε. Γιατί, ο Θοδωρής Βιδάλης ήταν αυτός που επέλεξε τον δρόμο της επταμελούς επιτροπής, που καθόρισε τη σύνθεσή της. Και πολύ καλά έπραξε.

Ο καθοριστικός λόγος που υποστηρίζουμε αυτή την αγορά, είναι πως όσοι έχουν -με τον έναν ή άλλον τρόπο- συμπράξει για να δημιουργηθεί αυτό το αποθεματικό είναι υπέρ αυτής της κίνησης.

Μιλήσαμε με αρκετούς επιφανείς Αθηναίους διαιτητές, για να σφυγμομετρήσουμε, αλλά και για να δούμε μήπως είχαμε παρασυρθεί σε λάθος συμπέρασμα. Ούτε ένας δεν ήταν κατά της αγοράς. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αυτό είναι όχι μόνο λογικό, αλλά και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ. Κανείς, όμως, δεν μας είπε “κάνει λάθος ο Βιδάλης“.

Τα λεπτά γράμματα της ιστορίας έχουν να κάνουν με το “ποιους ρωτήσαμε“. Επιλέξαμε να ρωτήσουμε διαιτητές, όχι να χαριεντιστούμε με παράγοντες Ενώσεων, που πολύ θα ήθελαν το αποθεματικό να μπει εμμέσως πλην σαφώς στη δική τους τσέπη. Αυτών τη φωνή αφήνουμε άλλους να την προβάλλουν. Εμείς προβάλλουμε τη φωνή των “γκρίζων“.