Την ώρα που όλη η Ευρώπη παραμιλά με το “κλασικό” ντέρμπι στην Ισπανία και το υπερθέαμα, την ώρα που οι -εξίσου θερμόαιμοι- Ίβηρες καταφέρνουν να βάλουν φιλάθλους οκτώ ομάδων στο ίδιο γήπεδο, στην Ελλάδα γίνονται ΑΙΣΧΗ!
Άγνωστοί επιτέθηκαν με πέτρες στο σπίτι του Τάσου Πηλοΐδη, προκαλώντας αναστάτωση στους περίοικους και μικρής έκτασης ζημιές!

Δύο νεαροί χτύπησαν τα κουδούνια της πολυκατοικίας, προσπαθώντας να εισέλθουν σε αυτή. Όταν απάντησαν οι ένοικοι, προσποιήθηκαν ότι έφεραν την… παραγγελία. Ο διεθνής διαιτητής, ακούγοντας φωνές και φασαρία βγήκε με τη σύζυγό του στο μπαλκόνι, οπότε και δέχθηκε επίθεση με πέτρες.

Κανείς δεν τραυματίστηκε, οι δύο άγνωστοι εξαφανίστηκαν με μηχανή, που οδηγούσε τρίτο άτομο και αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, με τον κ. Πηλοΐδη να προχωρά στην καταγγελία του συμβάντος. Αμέσως ενημερώθηκαν η ΟΔΚΕ και η ΚΕΔ/ΕΟΚ, που -λογικά- αύριο θα προβούν και σε ανακοινώσεις – καταγγελίας.

Το γεγονός είναι πολύ σοβαρό κι έρχεται να σκιάσει την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ατμόσφαιρα που υπήρχε και στα δύο ντέρμπι, σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, και να μας υπενθυμίσει ότι δεν έχει σταματήσει να απειλεί το ελληνικό μπάσκετ η τυφλή οπαδική βία.

Να θυμίσουμε ότι ο Τάσος Πηλοΐδης ήταν ένας από τους τρεις διαιτητές του ντέρμπι της Δευτέρας, στο ΣΕΦ.