Χαιρόμαστε που ο Σύνδεσμος της Αθήνας σταμάτησε (έστω και σε ένα από τα θέματα που έχουμε αναδείξει) να κρύβει τις… ακαθαρσίες κάτω από το χαλάκι και μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει.

Χαρακτήρισε “συκοφαντικό” το δημοσίευμά μας, αν και μόνο τέτοιο δεν ήταν. Άλλωστε, παραδέχονται οι ίδιοι στο κείμενο που θα διαβάσετε ότι και σκάνερ αγόρασαν (και πολύ καλά έκαναν), και “συνδρομή εξωτερικού επαγγελματία” ζήτησαν (κακώς).

Η… διαφορά μας είναι στα ποσά. Δεκτή και η… “συγνώμη” για την αφέλεια (όπως τη χαρακτήρισαν), ελπίζουμε σε απάντηση και για το θέμα της επιστολής. Εκτός κι αν υπάρχει… επιλεκτική ευαισθησία.

Η απάντηση του ΣΕΔΚΑ:
“Με αφορμή συκοφαντικό δημοσίευμα σε γνωστή ιστοσελίδα του Basket που ασχολείται και με θέματα διαιτησίας, σύμφωνα με το οποίο το Δ.Σ. του ΣΕΔΚΑ σκέφτηκε να αναθέσει σε κάποια εταιρεία το σκανάρισμα των δηλώσεων ενεργείας των μελών του, ξοδεύοντας γύρω στα 500 ευρώ και προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια σκέψη, πόσο μάλλον απόφαση.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου, με γνώμονα πάντα τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του, αποφάσισε για την αγορά ενός σκάνερ μικρού κόστους και επομένως μειωμένων δυνατοτήτων, για να σκανάρει μόνος του τις δηλώσεις οι οποίες ξεπερνούν σε σύνολο τις 180.
Αν υπολογίσει κανείς ότι για κάθε δήλωση θα πρέπει να σκαναριστούν 6-7 χαρτιά (διαφορετικού μεγέθους) συν φωτογραφίες, αντιλαμβάνεται κανείς τον όγκο δουλειάς που είχε να διεκπεραιώσει.

Με την πρόταση του μέλους του Δ.Σ. κ. Ηλία Κορομηλά ότι, διαθέτει πιο σύγχρονο και πιο επαγγελματικό σκάνερ έγινε μια προσπάθεια να σκαναριστεί το σύνολο των δηλώσεων. Αποτέλεσμα; Μετά από 4 ώρες δουλειάς και με πολλά προβλήματα είχαν σκαναριστεί μόνο 35 δηλώσεις.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε ότι θα έπρεπε για λόγους συνέπειας προς το χρόνο παράδοσης των δηλώσεων στην ΟΔΚΕ να ζητηθεί η συνδρομή εξωτερικού επαγγελματία ο οποίος δέχθηκε (λόγω γνωριμίας) με ελάχιστη τιμή περίπου 100 ευρώ να ολοκληρώσει το σκανάρισμα των δηλώσεων.

Την αποκατάσταση της αλήθειας νοιώθουμε την ανάγκη να την κάνουμε όχι απολογούμενοι προς τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, αλλά προς τα μέλη μας στα οποία πιστεύουμε ότι έχουμε την μοναδική υποχρέωση.

Αν βέβαια ξέραμε ότι ο συγκεκριμένος “φίλος” είχε τη διάθεση και δυνατότητα να διεκπεραιώσει αφιλοκερδώς αυτή τη δουλεία, μέσα σε 2 ώρες όπως ισχυρίζεται στο δημοσίευμα, θα του την αναθέταμε ευχαρίστως, ζητάμε συγνώμη για την αφέλειά μας”.

Υ.Γ.: Τέτοια καθολική επιβεβαίωση δεν την περιμέναμε. Γνωρίζαμε ότι γράψαμε την αλήθεια, αλλά δεν περιμέναμε να μας δικαιώσουν με… λεπτομέρειες. Ευχαριστούμε.

Υ.Γ.1: Το “φίλος” απηχεί την άποψη του προέδρου, ή του Δ.Σ.; Απλά για να γνωρίζουμε.