Λυπάμαι πάρα πολύ που η ιδιαίτερη σοβαρότητα γεγονότων, τα οποία συμβαίνουν στον ΣΕΔΚΑ, με αναγκάζουν να τοποθετηθώ γι’ αυτά δημόσια, πριν την εκλογή του νέου Δ.Σ. Αναφέρομαι στην ιστορία των χρημάτων – παραστατικών, που αναζητούνται εδώ και μέρες, αν και έπρεπε να βρίσκονται στα γραφεία του Συνδέσμου και στη διάθεση όλων των μελών από τις 18/02/2013.
Ας ακολουθήσουμε όμως τα γεγονότα.

Η ιστορία ξεκίνησε από μια ανεπαρκή εξελεγκτική επιτροπή, που κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, ζήτησε από το σώμα να εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, χωρίς να έχει στα χέρια της παραστατικά, που θα δικαιολογούσαν την ύπαρξη και διαχείριση 50.000 €.

Συνεχίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των διαιτητοπατέρων, που είχαν αναλάβει την υποχρέωση να μας… σώσουν από την καταστροφή, κάτι που στην πράξη λειτούργησε καθοριστικά. Και δυστυχώς τελείωσε με την απόφαση μια παραπλανημένης (ηθελημένα ή όχι θα φανεί στο μέλλον) Γενικής Συνέλευσης, που αποφάσισε να εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό, δίχως την ύπαρξη των παραστατικών.

Δεν θα ισχυριστώ στη συνέχεια τίποτα. Στην πραγματικότητα δεν θέλω ούτε να σκεφτώ ότι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα, αυτά τα χρήματα, να μην υπάρχουν και έχουν χρησιμοποιηθεί νόμιμα. Όμως “όποιος έχει καεί από τον χυλό, φυσά και το γιαούρτι“, και θυμίζω σε όλους ότι ο Σύνδεσμός μας έχει μεγάλη ιστορία σε “χρήματα που έχουν χαθεί“.

Κυκλοφορούν στα πηγαδάκια των διαιτητών διάφορες… φήμες, δεν θα τις σχολιάσω προς το παρόν και ελπίζω να μην χρειαστεί και στο μέλλον. Όμως πληροφορία του τύπου ότι τα παραστατικά θα κατατεθούν στο νέο Δ.Σ., και έτσι η φασαρία θα λήξει, πληροφορία που όχι μόνο συζητιέται στα γήπεδα, αλλά πλασάρεται και εντέχνως υπό μορφή ρεπορτάζ, δεν είναι δυνατόν να την αγνοήσω.

Ενημερώνω τα μέλη του νέου Δ.Σ. και ας φροντίσουν να το επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι διαβάζοντας το καταστατικό, ότι δεν ανήκει στα καταστατικά τους δικαιώματα, η επικύρωση της ορθότητας ή όχι των παραστατικών που θα κατατεθούν, από άτομα που μετείχαν στην προηγούμενη διοίκηση. Δεν ανήκει ούτε στα καταστατικά δικαιώματα της νέας εξελεγκτικής επιτροπής.

Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια στην ουσία είναι συγκάλυψη, ακόμη και αν τα στοιχεία είναι επαρκή.

Κύριοι του Δ.Σ. η χαμένη τιμή του ΣΕΔΚΑ δεν μπορεί να επανέλθει με αποφάσεις που δεν έχουν καμιά ηθική νομιμότητα. Ο μόνος δρόμος που ηθικά, νομικά και καταστατικά είναι ορθός και το σώμα των διαιτητών θα δεχθεί, είναι αυτός της Γενικής Συνέλευσης που θα αποφασίσει για όλα.

Μιας Γενικής Συνέλευσης στην οποία, το Δ.Σ. θα παρουσιάσει το πόρισμα ορκωτού λογιστή, στον οποίο θα έχει αναθέσει την έρευνα νομιμότητας της περασμένης οικονομικής χρήσης, ή και άλλων χρήσεων αν χρειαστεί, γιατί πολλά και περίεργα ακούγονται και ακόμα περισσότερα γίνονται.

Ελπίζουμε όλοι οι διαιτητές, που με τις συνδρομές μας αποτελούμε τον αιμοδότη του ταμείου του Συνδέσμου μας, ότι το νέο Δ.Σ. θα πράξει το σωστό, στα πλαίσια των καθηκόντων του.

[email protected]