Η ΚΕΔ έχει στα χέρια της μια… καυτή πατάτα, αλλά συνάμα και την ευκαιρία να αποδείξει πως δεν ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, πως δεν υπάρχουν ημέτεροι, πληβείοι και πατρίκιοι.

Θυμόμαστε, πριν από λίγα χρόνια, ο Λάζαρος Βορεάδης είχε τιμωρηθεί επειδή επέλεξε να παρακολουθήσει δια ζώσης ένα φάιναλ φορ. Το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση του Ηλία Κορομηλά, όταν ο τελευταίος επέλεξε να βρεθεί στο Παρίσι το 2010.

Αυτή τη φορά ήταν τέσσερις άνθρωποι της διαιτησίας, δύο ενεργοί διαιτητές και δύο παρατηρητές, οι οποίοι πήγαν στο φάιναλ φορ του Λονδίνου. Είχαν άδεια από την ΚΕΔ; Φαντάζομαι πως γενική αρχή είναι να μην δίνονται άδειες. Άρα, ακόμα κι αν οι τέσσερις είχαν άδεια (που δεν είχαν) υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση.

Αν δεν είχαν πρέπει να τιμωρηθούν, καθώς αυτή ήταν η ως τώρα στάση της Κεντρικής Επιτροπής. Εμείς είχαμε διαφωνήσει επί της αρχής, όμως από τη στιγμή που τηρείται μια συγκεκριμένη γραμμή, δεν μπορεί παρά να ισχύει στο διηνεκές.

Φυσικά έχουμε τα ονόματα των διαιτητών και των κομισάριων, αλλά δεν είναι ζητούμενο για μας να τα βγάλουμε στον αέρα. Άλλωστε, οι άνθρωποι δεν κρύφτηκαν, δεν πήγαν στην Αγγλία με… ψεύτικο μουστάκι και μαύρα γυαλιά.

Περιμένουμε να δούμε την απόφαση της ΚΕΔ, που για άλλη μια φορά καλείται να αποδείξει ότι βλέπει από ίση απόσταση όλους τους “γκρίζους“.