Οι Σχινάς, Γκόντας και Αναστόπουλος είναι οι τρεις διαιτητές που κληρώθηκαν για να φέρουν εις πέρας τον πέμπτο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή της Α1. Αναπληρωματικός διαιτητής θα είναι ο Φούφης, ενώ κομισάριοι της αναμέτρησης είναι οι κ.κ. Μπακάλης, Μαύρος.

Το παρόν στα γραφεία της ΕΟΚ όπου και έγινε η κλήρωση έδωσαν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος από τον Παναθηναϊκό, οι Γιώργος Σκινδήλιας και Χρήστος Σταυρόπουλος από τον Ολυμπιακό.

“Οι δύο ομάδες, οι θεωρητικά καλύτερες στην Ελλάδα -και όχι μόνο στα play offs, αλλά στην Ευρώπη– θα συναντηθούν και στον πέμπτο τελικό και με τη βοήθεια αυτών των ομάδων παίζουν οι καλύτεροι παίκτες στην Ελλάδα παίκτες που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα και κρατάνε τη σημαία του μπάσκετ στην Ελλάδα μαζί με την Εθνική.

Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτοκριτική σήμερα, θα φωνάξουμε κι εσάς να δούμε πού φταίξαμε που πετύχαμε και πού όχι. Ένα να ξέρετε ότι προσπαθήσαμε” είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στέλιος Συμεωνίδης και συνέχισε:

“Συνεδριάζαμε κάθε εβδομάδα, προσπαθούσαμε να βελτιώσουμε τους διαιτητές, τους παρατηρούσαμε με τη βοήθεια και συναδέλφων παρατηρητών. Στην Ελλάδα κρίνονται όλα εκ του αποτελέσματος βέβαια. Επίσης, για το θέμα των διαιτητών που βρίσκονται σε σεμινάριο, έγιναν προσπάθειες ώστε να είναι παρόντες και στην κλήρωση, αλλά δεν ήταν δυνατό να ακυρωθεί η συμμετοχή τους σε αυτό”.