Από το 2001 (αν δεν κάνουμε λάθος στο μέτρημα) υπάρχει το -πάλαι ποτέ- πρωτάθλημα της ελευθερίας, κατά κόσμον Ευρωλίγκα. Πάνω από μια δεκαετία, ο Τζόρντι και ο Κώστας (Μπερτομέου και Ρήγας) βλέπουν κάτι παράξενους τύπους, με ομοιόμορφες στολές, να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι, στο οποίο υπάρχουν χρονόμετρα, σημαιάκια (των φάουλ), βελάκια (της κατοχής) και λογής λογής πράγματα. Ποια είναι η πλάκα; Δεν ξέρουν πώς βρέθηκαν αυτοί οι τύποι στο τραπέζι!

Αίφνης, η Ευρωλίγκα ρώτησε τον Παναθηναϊκό για τον τρόπο με τον οποίο ορίζονται οι Κριτές στους αγώνες του. Αν έχει ανάμειξη (συμμετοχή), αν ξέρει πώς επιλέγονται. Το γιατί είναι πρόδηλο και έχει να κάνει σχέση με το θέμα που ΜΟΝΟ εμείς στο basketblog.gr αναδείξαμε: τον ορισμό των Κριτών στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό.

Δεν ξέρει ο Ρήγας και ο Μπερτομέου πώς ορίζονται οι Κριτές; Αν όντως συμβαίνει αυτό, καλύτερα να φύγουν αμφότεροι, όχι από την Ευρωλίγκα, αλλά από τον χώρο του μπάσκετ γενικότερα. Κοντά… μιάμιση δεκαετία δεν σας απασχόλησε παλικάρια πώς ορίζονται οι Κριτές; Κι αφού τόσα χρόνια δεν σας απασχολούσε, γιατί αίφνης μπήκατε στον κόπο μας;

Είδαν φως και μπήκαν. Ρωτήσατε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια πώς ορίζονταν; Έπρεπε να αναδείξουμε (τελικά έχουμε κι εμείς τη δυναμική μας) το θέμα και το “σκάνδαλο“, για να ενδιαφερθείτε τάχα μου και να κάνετε τους ανήξερους;

Έχει πλάκα ο Τζόρντι κι αρχίζει να έχει πλάκα κι ο Κώστας (να σου ζήσει το εγγονάκι, να το δεις όπως ποθείς) με τον τρόπο που προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Για να μην ταλαιπωρούνται, πάντως, να τους απαντήσουμε εμείς πως ορίζονται οι Κριτές στο ΟΑΚΑ: Μέσα από τις κείμενες διατάξεις, εν γνώσει της ομοσπονδίας, με διαφανείς διαδικασίες. Όχι γιατί η Ευρωλίγκα λειτούργησε σωστά, αλλά επειδή στον Σύνδεσμο της Αθήνας υπάρχει ένας… Κέρβερος.

Τάνια Μερίκα λέγεται κι αν θέλετε κύριε Ρήγα περισσότερες πληροφορίες μιλήστε της. Το τηλέφωνό της το γνωρίζετε, όπως και το έργο που παράγει (πολλάκις το έχετε εξάρει).

Όσο για την επικοινωνία με τον Παναθηναϊκό, απλά κάνει τη διοργάνωση να φαίνεται σαν… ολίγη από χόρτα.