Παρακολουθήσαμε από την ΕΤ1 (σ.σ. η οποία παρεμπιπτόντως κατήγαγε μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία με την παράλληλη μετάδοση αγώνων) την αναμέτρηση Τρικάλων – Κηφισιάς, που έμοιαζε, σε ποιότητα και σασπένς, με ντέρμπι της Α1! Για την επίμαχη φάση έχουν ήδη γραφεί πολλά. Τo basketblog.gr πήρε άμεσα θέση μέσω του υπευθύνου συντάκτη του (Γιάννης Ευδαίμων), ήτοι δεν περίμενε πού θα κάτσει η μπίλια για να πάρει θέση με καθυστέρηση. Ακολούθησε και το ρεπορτάζ του κορυφαίου στο ρεπορτάζ διαιτησίας, Γιώργου Κογκαλίδη.

Το λάθος του 49χρονου Κυριάκου Ταβουλαρέα ήταν προφανές. Όχι τυχαία η αναφορά στην ηλικία του, καθώς θέλουμε να δείξουμε, ότι η ηλικία του, άρα και η εμπειρία του “απαγόρευαν” τέτοιο λάθος, που να τον είχαν ορμηνεύσει… δέκα κριτές της Θεσσαλίας μαζί. Πολλώ δε μάλλον, που το ματς καλυπτόταν από την τηλεόραση, και η τηλεόραση είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Γιατί απορίας άξιο είναι: Τι σκεφτόταν δεκαπέντε λεπτά μετά το τέλος και δεν πήρε και την σωστή απόφαση; Ο Ταβουλαρέας είχε καλή χρονιά φέτος. Του πιστώνεται και η “επιτυχία” σε ματς Περιστερίου – Ρεθύμνου, όπου “διόρθωσε” λάθος του Δεσλή, που είχε “πιστώσει” τρίποντο στον Λάτοβιτς, ενώ ήταν δίποντο και το ματς δεν πήγε στην παράταση. Χθες, συνέβη το αντίθετο. Το ματς έπρεπε να πάει στην παράταση (σ.σ. το μη χείρον βέλτιστον για την καλύτερη Κηφισιά) και δεν πήγε.

Η ζωή έχει γυρίσματα. Όμως, εκεί δεν βρέθηκε ο… Δημήτρης Μπήτης, έστω ως δεύτερος, να του πει “τί κάνεις;” Αντ΄ αυτού, ο Μπήτης, που άπαντες “αφαίρεσαν” από το κάδρο των ευθυνών, ενδεχομένως να “τον πήρε και στον λαιμό του“. Και εξηγούμαστε: Δεν είμαστε στο μυαλό του Ταβουλαρέα, ούτε θέλουμε να τον δικαιολογήσουμε, αλλά έχουμε την αίσθηση, ότι κοντοστάθηκε στο καλάθι Τριανταφύλλου και είχε την πρόθεση να μην το κατακυρώσει.

Ο Ταβουλαρέας, που δεν έβγαλε τον κόσμο, αλλά και τους ανθρώπους ένθεν και ένθεν, έξω από τον αγωνιστικό χώρο, ως όφειλε (σ.σ. κι αυτό μείζονος σημασίας λάθος), είδε ο ίδιος, με τα μάτια του, το “ριπλέι” της φάσης από την κάμερα της ΕΡΤ.

Το ερώτημα είναι “γιατί δεν είδε αυτό που είδε όλη η Ελλάδα;” Και τι έλεγε για περισσότερο από ένα λεπτό “στόμα με στόμα, αυτί με αυτί” με τον Μπήτη πριν να δείξει με τον γνωστό τρόπο, ότι κατακυρώνεται το καλάθι; Τις εικόνες έχει καλύψει (σ.σ. εξαιρετική δουλειά) η κάμερα του trikalaola.gr. Βεβαίως, κρατάμε μία επιφύλαξη. Ο κ. Μπήτης μπορεί να ισχυριστεί ο,τιδήποτε. Και βάσει πρωτοκόλλου βρίσκεται εκτός κάδρου…

Δεν υπάρχει…“, ακούστηκε να λέει κάποιος παίκτης των Τρικάλων, υπονοώντας ότι η ανατροπή ήταν έξω από κάθε λογική, αν και στον αθλητισμό όλα μπορούν να συμβούν. Πολλώ δε μάλλον, όταν η ομάδα, που προηγείτο και ήταν και καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχει υποστεί προς το τέλος μπλακ άουτ, με 0/6 βολές.

Η “μπάλα” βρίσκεται πλέον στα χέρια των ανθρώπων της ΕΟΚ