Από νωρίς σας είχαμε προϊδεάσει (όχι πως χρειάζονταν ιδιαίτερη ευρηματικότητα για να το περιμένει κανείς) ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης στον Τάσο Πηλοΐδη.
Προηγήθηκε ο ΣΕΔΚΑ, ακολούθησε η ΕΟΚ και ο… κύκλος έκλεισε με την ΟΔΚΕ, που στη δική της τοποθέτηση αναφέρει:

“Η βία, σε κάθε μορφή της έρχεται να καταγράψει την παρακμή μας. Ο φανατισμός που κρύβεται πίσω από την απρόσωπη βία είναι η άλλη όψη του μαρασμού. Αν δεν προληφθούν και απομονωθούν τα φαινόμενα της εξωκοινωνικής συμπεριφοράς των οπαδών των ομάδων μας, οι επιπτώσεις που θα επιφέρουν, θα εκτοξεύσουν την αθλητική πραγματικότητα δεκαετίες πίσω στον χρόνο, σε συνθήκες που θα μοιάζουν πρωτόγονες.

Οι λύσεις και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας είναι πάρα πολλές και αρκετές είναι άμεσα εφαρμόσιμες. Η αντιμετώπιση δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει με τις ευρύτερες ενέργειες, που απαιτούνται για τη διαμόρφωση μιας υγιούς κοινωνίας ισότιμων κοινωνικών σχέσεων. Στα πλαίσια αυτά, είναι αναγκαίος ο σεβασμός στους αθλητικούς μας “αντιπάλους“, ως δείγμα πολιτισμού.

Η ομοσπονδία μας καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες σαν τις χθεσινές σε βάρος του διαιτητή μας Τάσου Πηλοΐδη, όταν αυτές μάλιστα έγιναν στο σπίτι του εις βάρος του ιδίου και της οικογένειας του”.