Ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή του διαιτητή Χρήστου Χριστοδούλου από τη FIBA στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Η παρουσία του Πατρινού ρέφερι ήταν γνωστή εδώ και μήνες, όμως, σήμερα (11/06) οριστικοποιήθηκε και “με τη βούλα” η επιλογή του για τη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού.

Ακόμη, ο Ηλίας Κορομηλάς θα βρεθεί στις Φιλιππίνες και συγκεκριμένα στη Μανίλα, για το Προολυμπιακό Τουρνουά (04-10/07), όπου θα συμμετέχουν οι εξής χώρες: Τουρκία, Σενεγάλη, Καναδάς, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία και Φιλιππίνες.

Από την άλλη, οι διαιτητές που θα πάρουν μέρος στο Προολυμπιακό του Τορίνο, όπου θα συμμετέχει κι η Ελλάδα, είναι:

Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Γιούργκις Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία), Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία), Μιλιβόι Γιόβτσιτς (Σερβία), Γεβγνένι Μικέιεφ (Καζακστάν), Χόρχε Βάσκεζ (Πουέρτο Ρίκο), Άρναντ Κομ Νίιλο (Καμερούν) και Εμίλιο Πέρεζ (Ισπανία).

Συνολικά κλήθηκαν 106 διαιτητές και από τις 5 Ηπείρους, για να διευθύνουν το Προολυμπιακό των Γυναικών στη Ναντ της Γαλλίας (13-19/06), το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 Ανδρών και Γυναικών στη Σαραγόσα της Ισπανίας (22/06-03/07), τα Προολυμπιακά Τουρνουά σε Βελιγράδι (Σερβία), Τορίνο (Ιταλία) και Μανίλα (Φιλιππίνες) (04-10/07) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο (06-21/08).