Επί εποχής κυβέρνησης του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σοβιετική Ένωση είχαμε το φαινόμενο να πεθαίνει ο Γενικός Γραμματέας (και πρόεδρος της χώρας) και να το μαθαίνουμε μετά από αρκετές ημέρες.

Από την εποχή του Μπρέζνιεφ και του Αντρόποφ είχαμε να ζήσουμε τέτοια κατάσταση, αλλά ήρθε η ΕΟΚ (τυχαίο; Δεν νομίζω) να μας επαναφέρει στις… παλιές καλές ημέρες.

Μην ανησυχείτε δεν πέθανε κανείς. Ο ήρωας της ιστορίας μας ζει και βασιλεύει και η αλήθεια είναι πως μας λείπει από τότε –τρία χρόνια πριν– που αποφάσισε να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του.

Αναφερόμαστε στον Χρήστο Μαστραφτσή, ο οποίος φεύγοντας άφησε πίσω (άθελά του) συντρίμμια, η για να είμαστε απόλυτα ακριβείς μια θέση λιγότερη για την Ελλάδα.

Εδώ και τρία χρόνια έχουμε έναν διεθνή διαιτητή λιγότερο κι αυτό γιατί από την ΕΟΚ δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τη FIBA ότι ο Μαστραφτσής αποφάσισε να εγκαταλείψει τη διαιτησία.

Οι υπεύθυνοι διαιτησίας της διεθνούς ομοσπονδίας υπολογίζουν κανονικά τον Μαστραφτσή, στερώντας (μόνο αυτοί και ο Χρήστος δεν φταίνε) μια θέση από έναν νέο Έλληνα διεθνή.

Στην ομοσπονδία είναι δεδομένο ότι έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Άλλωστε, δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά απαιτητικοί. Έχουν ενημερώσει ότι σταμάτησε να σφυρίζει ο… Κώστας Δήμου.