Την Παρασκευή αποκαλύψαμε πως στο ΣΕΦ, στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές έπαιξαν “Επιλεγμένοι κριτές“. Και δεν διαψεύστηκε από κανέναν. Το αντίθετο, υπήρξαν και φωνές (έντονες) διαμαρτυρίας εντός κι εκτός του οικείου συνδέσμου.

Ο Κώστας Ρήγας δεν πήρε θέση. Όφειλε! Αν δεν μας απατά (που δεν μας απατά) η μνήμη μας, είναι αυτός που πολλάκις έχει αναφερθεί με κολακευτικά σχόλια για το έργο των Κριτών της Αθήνας (προσέξτε: Οι Κριτές στο ΣΕΦ προέρχονται από τον σύνδεσμο του Πειραιά, για να μην υπάρξει παρανόηση και σύγχυση), ενώ είναι αυτός που “έκραξε” τους Αθηναίους Κριτές και μάλιστα σε μια στιγμή… χαράς (στην κοπή της πίττας τους).

Πρόσφατα, ο ΣΚΚΑ ανέβασε επίσημα στο site του τις θετικές για τα μέλη του απόψεις του υπεύθυνου διαιτησίας της Ευρωλίγκας, μετά το τέλος των αγώνων του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να παίρνει θέση για περιορισμένου ενδιαφέροντος ζητήματα (όπως η γενική απόδοση των Κριτών) και να σιωπά σε θέματα που μπορεί να αποτελέσουν βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του μπάσκετ. Επιλεκτική κριτική και “μούγκα” για τους “επιλεγμένουςΚριτές; Δεν ταιριάζει σε μια προσωπικότητα σαν τη δική του.

Στο θέμα θα επανέρθουμε τις επόμενες ημέρες. Γιατί γνωρίζουμε και πρόσωπα, και πράγματα, αλλά δεν είναι αυτό το βασικό ζητούμενο. Θα περιμένουμε (εις μάτην;) αντίδραση από τον “Le Grande” και τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε συνέχεια