Στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΕΔΚΑ, μετά την φωνή (κραυγή θα έλεγε κανείς) που ύψωσε η ΑΕΚ για την αναμέτρηση με τον Πανερυθραϊκό. Ο Σύνδεσμος των Αθηναίων διαιτητών αφενός στηρίζει τους Καραβίτη – Παπαθανασίου και “αποκρούει” τα περί “διατεταγμένης υπηρεσίας” και  “δόλου“, αφετέρου καλεί την ΑΕΚ να αποδείξει τα όσα ανακοίνωσε και την απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου:
Κανένας διαιτητής μέλος του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και διοργάνωση που μετέχει δεν εκτελεί ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Η υπηρεσία που προσφέρεται από τους διαιτητές είναι πάντα με γνώμονα τα αθλητικά ιδεώδη και την αγάπη στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης που όλοι υπηρετούμε. Οι διαιτητές καλούνται να φέρουν εις πέρας το έργο τους αντιμετωπίζοντας πάντα ΙΣΑΞΙΑ τις ομάδες και τους αθλητές χωρίς να επηρεάζονται από ονόματα και φανέλες. 

Υπογραμμίζουμε ότι οι διαιτητές δεν ανήκουν σε κανένα σύστημα και δεν ενεργούν κάτω από κανένα παρασκήνιο. Καλούμε τον οποιοδήποτε αν έχει να αποδείξει το αντίθετο να το κάνει ΤΩΡΑ. Αλλιώς ας σιωπήσει και να μην προβαίνει σε δηλώσεις λαϊκισμού και σπίλωσης αξιοπρέπειας των διαιτητών καλύπτοντας πιθανώς τα δικά του λάθη.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η λέξη δόλος για τους διαιτητές είναι άγνωστη και άκρως αποδοκιμαστέα. Επιθυμούμε οι εν λόγω κύριοι να μας εξηγήσουν αυτό το δόλο και να τον αποδείξουν, αλλιώς επιφυλασσόμαστε όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας“.

Υ.Γ.: Το δίκιο μεταξύ των δύο πλευρών είναι ζητούμενο  (άλλωστε υπάρχει ο κορυφαίος συντάκτης του ρεπορτάζ, ο φίλος Γιώργος Νικολάου, παρών και στο γήπεδο, και θα πάρει θέση φανταζόμαστε), επιπλέον η υπόθεση θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη, αφού εκεί προσφεύγουν ΑΕΚ και διαιτητές.

Άλλο αυτό, κι άλλο η “σπέκουλα” υπέρ της μιας πλευράς, από δήθεν “blog“, ο (απών από τα γήπεδα, ο γενικά “απών“) κρυφοσυντάκτης του οποίου έφαγε κάποτε, όχι πολύ παλιά, ψωμί από την ΑΕΚ