Το ότι ο Στέλιος Κουκουλεκίδης είναι “εραστής” του μπάσκετ και της διαιτησίας το γνωρίζουμε όλοι. Ακόμα και αυτοί που του απαγόρευσαν (ντροπή και μόνο ντροπή) να παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης και να βοηθά τα νέα παιδιά με τον πλούτο των γνώσεων, αλλά και την αγάπη του για τη διαιτησία.

Ο Κουκουλεκίδης μεταβαίνει στο Κάουνας, προκειμένου να πάρει μέρος στο European Maxibasketball Championship 2012, που θα διεξαχθεί εκεί στο διάστημα 28 Ιουλίου – 5 Αυγούστου. Κι είναι η πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε ανάλογη διοργάνωση, προκειμένου να πάρει το σήμα του… διεθνούς και να διευθύνει αγώνες βετεράνων.

Προσέξτε μια λεπτομέρεια: Ο Στέλιος Κουκουλεκίδης πηγαίνει ως δεύτερος Έλληνας διεθνής, μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Σε αντίθεση με τον συνάδελφό του, που είναι ήδη διαιτητής σε αγώνες βετεράνων, ο Στέλιος είναι υπό… δοκιμή και μεταβαίνει στο Κάουνας πληρώνοντας ο ίδιος (από την τσέπη του) το εισιτήριο!

Η αγάπη του για το σπορ και τη διαιτησία είναι τέτοια, που δεν πρόκειται να σταματήσει να σφυρίζει ποτέ. Όσο και αν κάποιοι, που αγωνιστικά δεν έφτασαν ούτε στη σόλα των παπουτσιών του, επιχείρησαν να τον εξαφανίσουν από την ελληνική διαιτησία.