Με το θέμα των Κριτών Πειραιά θα καταπιαστούμε και σήμερα, αφού αφενός σας το είχαμε υποσχεθεί, αφετέρου αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς το να ορίζει ο Ολυμπιακός τούς κριτές είναι βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του ερασιτεχνικού μπάσκετ (κι αυτό θα το αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες).

Είχαμε γράψει στο προηγούμενο άρθρο μας (με τίτλο “Άσε με να κάνω λάθος“) πως ο άνθρωπος που ήταν στο τραπέζι του αγώνα με τη Σιένα, τότε που “κόλλησε” το χρονόμετρο, επιλέχθηκε από τον Ολυμπιακό για να διευθύνει τα καθοριστικά ματς με την Εφές. “Επιβραβεύτηκε” εμμέσως για το λάθος του.

Ο ίδιος είχε… αυτοτιμωρηθεί. Αντιγράφουμε από το επίσημο site των Κριτών Πειραιά:

“… Όλοι οι συμμετέχοντες στον παραπάνω αγώνα ως κριτές να μην συμμετάσχουν σε  ορισμούς  από Εθνικές κατηγορίες ανδρών – γυναικών και άνω για τις επόμενες 20 ημέρες από την ημερομηνία του συμβάντος (δηλαδή μέχρι και 07/02/2013)”.

Η ποινή ήταν… χάδι, αφού δεν αφορούσε τους αγώνες της Ευρωλίγκας. Αντίθετα “ο χρονομέτρης του αγώνα κ. Αντώνης Αυγουλάς να μην συμμετάσχει σε  ορισμούς  από Εθνικές κατηγορίες ανδρών – γυναικών και άνω για τις επόμενες 40 ημέρες από την ημερομηνία του συμβάντος. (δηλαδή μέχρι και 27/02/2013).

Επιπλέον να μην συμμετάσχει σε ορισμούς αγώνων του πρωταθλήματος Euroleague μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου“.

Ο υπαίτιος για το συμβάν βγήκε εκτός Ευρωλίγκας ως το τέλος της χρονιάς, ο υπεύθυνος του τραπεζιού ορίστηκε στα δύο επόμενα ματς της Ευρωλίγκας (και δη στα καθοριστικά πλέι οφ). Σαν να μην μας τα λέει πολύ καλά ο πρόεδρος του ΣΥΚΚΝΑ, κ. Διονύσης Σκαρμούτσος.

Θα επανέρθουμε (φυσικά)

https://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=121607:2013-04-29-08-38-35&catid=37:gkriza-zwni&Itemid=61