Έχουμε ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το θέμα των Κριτών και τη σκανδαλώδη (επιμένουμε) απόφαση -δια της αδιαφορίας και αδράνειας– της Ευρωλίγκας να επιτρέψει στον Ολυμπιακό να επιλέξει αυτούς που θα καθίσουν στο τραπέζι της γραμματείας, στα πλέι οφ με την Αναντολού Εφές.

Πολλοί φίλοι αναρωτήθηκαν γιατί ασχολούμαστε με ένα θέμα που είναι ήσσονος σημασίας. Κούνια που σας κούναγε. Μιλήσαμε με ανθρώπους από τον χώρο των Κριτών, οι οποίοι μας είπαν κατά λέξη:

Πάρτε ένα 24άρι χειρός, ελάτε δύο μαζί, ένας να κρατάει στο χέρι το δικό του χρονόμετρο κι ένας να βλέπει αυτό του γηπέδου. Όταν θα τελειώσουν τα 24” τα δύο ρολόγια θα έχουν διαφορά μεγαλύτερη των πέντε“! Γίνεται; Φυσικά και γίνεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν λέμε ότι έγινε κάτι τέτοιο στο ΣΕΦ. Το αντίθετο. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει. Και στο ΣΕΦ, και στο ΟΑΚΑ, και στην Πυλαία, και στα Ιλίσια. Το θέμα είναι να υπάρχει αξιόπιστη διαδικασία ορισμού των Κριτών, καθώς τα περισσότερα από τα μεγάλα παιχνίδια (αυτά που φέρνουν ενίοτε τίτλους) κρίνονται σε μικρές λεπτομέρειες.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ασχολούμαστε με κάτι που για άλλους είναι… “λεπτομέρεια“. Για μας είναι χοντροκομμένη παρέμβαση, με “σκριν” της Ευρωλίγκας, που έχει και έμμεσο και άμεσο αντίκτυπο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και δεν θέλουμε να υπάρχει η παραμικρή σκιά.