Δεν ξεκίνησε καλά το νέο Δ.Σ. του ΣΕΔΚΑ. “Πρώτη προτεραιότητα είναι να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά πεπραγμένα“, ήταν το μήνυμα μετά τη σύσταση σε σώμα και την πρώτη συνεδρίαση της νέας διοίκησης.

Βεβαίως η ανακοίνωση του ΣΕΔΚΑ, άλλα λέει:
“Μετά τη σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου, για την αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με τον οικονομικό απολογισμό του ΣΕΔΚΑ που αφορά στην τελευταία διοίκηση:

Για κάθε έσοδο και έξοδο υπάρχει το αντίστοιχο παραστατικό, τα οποία είναι στη διάθεση της νόμιμης εξελεγκτικής επιτροπής. Κάποια σχόλια που αναφέρονται στον ηλεκτρονικό τύπο δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, γιατί ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα από την κυρίαρχη Γενική Συνέλευση“.

Καθένας έχει δικαίωμα σε… κυνήγι μαγισσών, καθένας έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει την ορθότητα των αποφάσεων των πρώην (ενδεχομένως και των επόμενων) διοικούντων, όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει την επάρκεια των διαιτητών.

Από τη στιγμή που η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό, η όποια αμφισβήτηση της απόφασης από το Δ.Σ. αποτελεί ύβρη προς το σώμα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι εκλεγμένοι (από την ίδια Γενική Συνέλευση) μας λένε ότι αυτοί που ψήφισαν την απαλλαγή της απερχόμενης διοίκησης δεν ήξεραν τί ψηφίζουν.

Εξ αντανακλάσεως δεν ήξεραν και ποιον ψηφίζουν, θα προσθέσω εγώ. Άρα, να επαναληφθούν και οι εκλογές;

Αν είχαν στοιχεία για κακοδιαχείριση έπρεπε να τα θέσουν υπόψη της Γ.Σ., ώστε αφενός να μην απαλλαγεί η διοίκηση, αφετέρου να μην ψηφιστεί κανένας από τους πρώην. Αν πάλι δεν είχαν και τα ανακάλυψαν μια εβδομάδα μετά, σημαίνει ότι δεν έψαξαν καλά, άρα είναι ανίκανοι να διοικήσουν.

Επειδή κάποια πράγματα έχουν σημασία, ενδεχομένως και μεγαλύτερη των χρημάτων, από πότε το Δ.Σ. λειτουργεί ως εξελεγκτική επιτροπή; Από πότε μπορεί να αμφισβητεί το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης.

Το γεγονός, δε, ότι άλλα έλεγαν χθες βγαίνοντας από το Δ.Σ. και άλλα ανακοίνωσαν, δείχνει πως η θητεία του Νίκου Παπαδημητρίου ξεκινά με το… αριστερό. Του ευχόμαστε καλύτερη συνέχεια.