Όλα όσα κατά καιρούς λέμε και γράφουμε, όλα όσα προσπαθούμε να δείξουμε, δηλαδή την πραγματική (την όμορφη) πλευρά του αθλητισμού, είδε στο… όνειρό του ο Χρυσόστομος Σχινάς. Κι όχι μόνο τα… είδε, αλλά τα κατέγραψε σε ένα εξαιρετικό status στο facebook.
Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από μια προτροπή, ένα σύνθημα που έχουμε δει γραμμένο σε τοίχο: “Ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται, αφήστε αυτούς που ονειρεύονται“…

Το status του Σχινά:

“Φίλοι μου, σήμερα ξύπνησα στις 06.22 το πρωϊ. Ξύπνησα έχοντας δει ένα όνειρο. Συμμετείχα ως διαιτητής στο μεγάλο τελικό του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Έφτασα λέει με το αυτοκίνητό μου στο ΣΕΦ μία ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Απ’ έξω εκατοντάδες άνθρωποι, οικογένειες με μικρά παιδιά, νεαρά ζευγάρια, παρέες φίλων με κόκκινα και πράσινα κασκόλ, έπαιρναν μέρος σε διάφορα αθλητικά δρώμενα, που είχαν ετοιμάσει οι σπόνσορες των ομάδων.

Μία παρέα φίλων μου φώναξε “καλησπέρα REF, ας κερδίσει ο καλύτερος” και κούνησα καταφατικά το κεφάλι. Μπήκα στο γήπεδο και ετοιμάστηκα μαζί με τους συναδέλφους μου και μου έκανε εντύπωση ότι κανένας δεν ασχολούνταν με μας. Μια μητέρα έδειχνε στο παιδί της τους αθλητές και του έλεγε, “να σαν κι αυτούς θέλω να γίνεις“, πιό πέρα ο θρυλέοντας με τον Πανάθα μοίραζαν αναμνηστικά στα μικρά παιδιά και δύο μπαλέτα ντυμένα στα κόκκινα και πράσινα διασκέδαζαν τον κόσμο.

Αλλά όταν το παιχνίδι άρχισε μια μαγεία απλώθηκε παντού και όλοι συνεπαρμένοι παρακολούθησαν τον αγώνα με αγωνία και πάθος, χωρίς ακρότητες και βωμολοχίες. Συνειδητοποίησα ότι οι επισκέπτες και συμμετέχοντες του ονείρου μου, αγαπούσαν το μπάσκετ και τον αθλητισμό περισσότερο από τις ομάδες τους.

Γύρισα σπίτι κατά τις 22.00 το βράδυ και μίλησα στα παιδιά μου για το πόσο ωραία πέρασα και για την αξία του αθλητισμού, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες για την Ελλάδα μας. Αμέσως μετά ξύπνησα.

Φίλοι μου ξέρω ότι κάποιοι από εσάς θα με δείτε ως Susan Boyle και θα γελάσετε μαζί μου, θα ήθελα όμως να ξέρετε ότι απόψε αν κληρωθώ στο ΣΕΦ εγώ θα βγω να “τραγουδήσω“, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, γιατί σημασία έχει ότι θα έχω φτάσει στο τελικό. Για όσους βέβαια με ξέρουν ένα είναι σίγουρο. Τραγουδάω καλά.

Παντοτινά φίλος
Τόμης