Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, Πάρης Πετράς, τοποθετήθηκε με αφορμή την έναρξη των του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων, σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα Ηλίας Ζυγούρης, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο.

“Έφτασε η ώρα για την έναρξη των αγώνων. Μετά από μια διαδικασία ανάληψης της διοργάνωσης που κράτησε αρκετά χρόνια, ο ΣΒΚΘ και όλοι οι φορείς που βοήθησαν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να ιδρώνουμε τις φανέλες. 176 ομάδες από 33 χώρες με 3800 περίπου αθλητές θα συμμετάσχουν. Είναι τεράστια τα νούμερα αλλά θα αντεπεξέλθουμε. Ευχαριστώ την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων για την εμπιστοσύνη της και ελπίζουμε να γίνει μια γιορτή του μπάσκετ όπως την ονειρευόμαστε. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτή”, είπε ο Πάρης Πετράς.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βετεράνων, o Αργεντίνος Ruben Rodriguez Lamas, ήταν στο πάνελ και συμπλήρωσε για τους αγώνες: “Ευχαριστώ όλους τους φορείς, τους εθελοντές και τους πολίτες για την ενεργό συμμετοχή τους. Είμαστε περήφανοι και χαιρόμαστε που η διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι αγώνες να έχουν ξεχωριστή επιτυχία. Δεν έχει ξανασυμβεί να συμμετέχουν τόσοι πολλοί αθλητές σε διοργάνωση στην ίδια πόλη. Εύχομαι να περάσουν καλά και να είναι χαρούμενοι όπως εμείς τώρα. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό και στον τουρισμό”.

Σε ερώτηση για το αν επηρέασε την απόφαση για την ανάληψη της διοργάνωσης η οικονομική κρίση τόνισε: “Εμπιστευόμαστε απόλυτα την Οργανωτική Επιτροπή και τον κόσμο της πόλης και της χώρας. Πιστεύω ότι η διοργάνωση θα συμβάλει στο να ξεπεραστεί η κρίση καθώς οι χιλιάδες αφίξεις θα τονώσουν την τοπική οικονομία”.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ζώνης της FIMBA, ο Φινλανδός Juha Vettanen, υπογράμμισε: “Όλοι εσείς που βρίσκεστε εδώ, δείχνετε πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός. Είναι ξεχωριστή τιμή η ανάληψη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και η γνωριμία όλων με την Ελλάδα. Έχουμε έρθει εδώ αρκετές φορές στο παρελθόν για την προετοιμασία και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μέχρι τώρα. Φροντίζουμε σε κάθε εκδήλωση που κάνουμε να συνδυάζουμε τις αθλητικές δραστηριότητες με τον τουρισμό και την ψυχαγωγία. Η Ελλάδα έχει μεγάλη προσφορά στα αθλητικά δρώμενα και είναι χώρα με μεγάλη Ιστορία. Τέλος θέλω να δηλώσω ότι είμαι ενθουσιασμένος με τον αριθμό των εθελοντών. Εύχομαι τα καλύτερα για την επιτυχία της διοργάνωσης”.

Η στήριξη του Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι σημαντική. Ο υπουργός Θόδωρος Καράογλου πήρε το λόγο: “Βρίσκομαι ανάμεσα σε γνωστά στελέχη με ξεχωριστή διαδρομή. Η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη που έχει κατακτήσει πέντε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι η πόλη που ένωσε τους Έλληνες λόγω του αθλήματος. Πολλοί ήταν οι αθλητές της που με λαμπρή πορεία κράτησαν το μπάσκετ ψηλά.

Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στήριξε από την αρχή την διοργάνωση που ήταν πόλος έλξης και είχε επίκεντρό την πόλη. Συνεργαστήκαμε άψογα με τον Σύνδεσμο Βετεράνων και πιστεύουμε ότι η διοργάνωση θα συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Η Θεσσαλονίκη δηλώνει παρών στα αθλητικά και τα κοινωνικά δρώμενα. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα αγκαλιάσουν τους αγώνες που θα μετατραπούν σε γιορτή του αθλητισμού”.

Εν όψει της αυριανής έναρξης του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki Maxibasketball 2013 στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου 2013 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών FIMBA, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλωσορίζει με μεγάλη χαρά στη Θεσσαλονίκη το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki MaxiBasketball 2013, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της. Η Θεσσαλονίκη, μία πόλη που διαχρονικά αγαπά και τιμά το μπάσκετ, θα γίνει για ένα δεκαήμερο το επίκεντρο της συνάντησης κορυφαίων αθλητών και ομάδων από όλο τον κόσμο, που θα προσφέρουν στους φιλάθλους μοναδικό θέαμα και συγκινήσεις.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για την προσέγγιση ανθρώπων και λαών από μία διεθνή αθλητική διοργάνωση. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε έμπρακτα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του τόπου μας, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη και στην πολυδιά…”.