Μπορεί να απομένουν 114 μέρες για την έναρξη του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Maxibasketbal που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, αλλά οι συμμετοχές διαρκώς αυξάνονται, έχοντας φτάσει τις 139. Ωστόσο, οι άνθρωποι της διοργάνωσης δεν αποκλείουν το ρεκόρ, αφού οι προθεσμίες για τις ομάδες να δηλώσουν την παρουσία τους παραμένουν ανοικτές.

Τα έργα πάντως, για την καλύτερη οργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν εκατοντάδες αγώνες σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Παγκόσμιο στο Βελιγράδι και τη Σόφια

Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης βρίσκεται στο πλευρό της μεγάλης προσπάθειας για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Maxibasketball της Θεσσαλονίκης (12-21 Ιουλίου) και συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή της.

Ο υπουργός Θόδωρος Καράογλου, με αφορμή τουριστικές εκθέσεις στο Βελιγράδι και τη Σόφια, συμπεριέλαβε το πρόγραμμα της ελληνικής συμμετοχής το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Γιουγκοσλάβοι και Βούλγαροι, καθώς και οι επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου ενημερώθηκαν σχετικά με τη μεγάλη διοργάνωση που ήδη έχει καταγράψει ενθουσιώδη συμμετοχή από την Ευρώπη και την Αμερική και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών ακόμη βετεράνων από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.