Απομένουν 90 μέρες για το τζάμπολ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων και η προετοιμασία συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς. Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και η Οργανωτική Επιτροπή του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Maxibasketball, παρουσίασαν τη διοργάνωση καθώς και το εθελεντικό της πρόγραμμα, στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Οι διοργανωτές υποδέχθηκαν δύο στελέχη τους Γιούχα Βετάνεν (CEO Europe FIBA) και Βίνσεντ Μπούταλα (επικεφαλής της ευρωπαϊκής επιτροπής Maxibasketball) με τον πρώτο να δηλώνει ενθουσιασμένος από την ποιότητα των εγκαταστάσεων καθώς και τη λειτουργία της διοργάνωσης και τόνισε ότι “όταν πριν από απτά χρόνια συμφωνούσε στην ανάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Θεσσαλονίκη, ήξερα ότι έκανα το σωστό“.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος κ. Θανάσης Παπαγεωργίου και έδωσε το παρών ο υπουργός Μακεδονία- Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου, αρωγός στην προσπάθεια διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του μελών του Συνδέσμου για την προετοιμασία της διοργάνωσης και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά.

Στην παρουσίαση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης καθηγητής κ. Γιώργος Δογάνης και η κα Χριστίνα Ευαγγελινού, πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κ. Πάρης Πετράς παρουσίασε ορισμένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της μεγάλης διοργάνωσης. Ακολούθως, έγινε η παρουσίαση του εθελοντικού προγράμματος από τον υπεύθυνο εθελοντών κ. Βασίλη Παπαχαρίση.