Απομένουν 77 μέρες μέχρι το τζάμπολ του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Maxibasketball και το ρεκόρ συμμετοχών ανήκει πλέον στη Θεσσαλονίκη. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 162 ομάδες, ξεπερνώντας κατά μια το ρεκόρ της Βραζιλίας (το 2011 με 161) και ενώ απομένουν αρκετές ημέρες ακόμα ως τη λήξη της δήλωσης συμμετοχής.

Οι ομάδες έχουν “γεμίσει” όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που ξεκινούν από τα 35+ έτη για τους άνδρες και τα 30+ έτη για τις γυναίκες.

Το εθελοντικό πρόγραμμα

Το πρώτο τεστ για τους εθελοντές έγινε στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των βετεράνων καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και όλα κύλησαν ομαλά, δείχνοντας πως όταν υπάρχει διάθεση όλα μπορούν να συμβούν.

Οι τομείς που δοκιμάστηκαν ήταν των ιατρικών υπηρεσιών, της υποδοχής αθλητών και των υπηρεσιών γηπέδου. Περισσότεροι από 40 εθελοντές συμμετείχαν στους εννέα αγώνες που πραγματοποιήθηκαν και οι παρατηρήσεις τους καθώς και τα φύλλα αξιολόγησης που συμπλήρωσαν θα βοηθήσουν την Οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στον καλύτερο σχεδιασμό.