Για να λάμψει ένα αστέρι πρέπει να γνωρίζεις το πώς είναι η σκιά.
Η σκιά εμφανίστηκε σήμερα στο Αλεξάνδρειο, όμως επάνω της έπεσε άπλετο φως με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί. Ένα σπασμένο σήμα του Άρη και μερικά σπασμένα καρεκλάκια, ήταν αυτά που άφησαν πίσω τους οι περίπου 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που ήρθαν στο γήπεδο όχι για να παρακολουθήσουν τα μεγάλα αστέρια του παρελθόντος, αλλά μόνο για να βρίσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Για κακή τους τύχη όμως βρέθηκαν απέναντι σε 27 παικταράδες του παρελθόντος και περίπου 4.500 πραγματικούς φιλάθλους του μπάσκετ, οι οποίοι τους απομόνωσαν, τους γιούχαραν και τους ανάγκασαν ουσιαστικά στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου να αποχωρήσουν.

Η αποθέωση προς τους παίκτες ήταν πραγματικά εκπληκτική. Αυτοί με τα σημάδια του χρόνου πάνω τους, έδειξαν μερικά δείγματα του ταλέντου τους. Άλλωστε το μπάσκετ είναι σαν το ποδήλατο. Δεν ξεχνιέται. Τα τρίποντα, οι πάσες πίσω από την πλάτη και ως αποκορύφωμα το άλεϊ ουπ του Ρίβερς στον Ρετζιά με τον τελευταίο να καρφώνει, ήταν μερικές μόνο από τις μαγικές στιγμές που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο.

Το ρολόι γυρνούσε πίσω σε κάθε φάση που γίνοταν, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να εξηγούν στους νεαρότερους ποιοι ήταν οι κύριοι με τις μπλε και άσπρες φανέλες στα νιάτα τους. Οι μπλε ήταν εν τέλει αυτοί που κέρδισαν 80-94, αν και σε τέτοιες εκδηλώσεις το σκορ έχει μικρή σημασία, αφού όλοι είναι νικητές και περισσότερο το ίδιο το μπάσκετ.

Διατητές: Πιτσίλκας – Κορομηλάς – Συμεωνίδης.
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 40-45, 63-76, 80-94.
ΑΣΠΡΟΙ (Αλεξανδρής – Στεργάκος): Κακιούσης, Κωνσταντινίδης, Χρυσανθόπουλος 4, Νικολαϊδης 6, Παναγιωτίδης 6 (2), Παπαδόπουλος 7, Μπέρκοβιτς 8, Μπουντούρης 8, Τζάμσι 10, Λέβινγκστον 6 (1), Μπάκναλ 4, Σταυρόπουλος 3 (1), Βάρνερ 18 (3).
ΜΠΛΕ (Γιαννουζάκος): Λυπηρίδης, Κολντεμπέλα 4, Πρέλεβιτς 7 (1), Κόρφας 6 (2), Μπαλογιάννης 14 (2), Γαλακτερός 5 (1), Ρίβερς 7 (1), Δοξάκης 3 (1), Τσέκος 2, Ρεντζιάς 10, Μπόνι 22 (3), Μπάρλοου 3, Μασλαρινός 8 (2), Σιγάλας 3.