Εφόσον η πανδημία του κορονοϊού έχει “πληγώσει” την οικονομία των αθλητικών σωματείων της χώρας, τέσσερις από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας όπως είναι ο Μίλωνας, ο Πανιώνιος, ο Πανελλήνιος, αλλά και ο Απόλλων Σμύρνης αποφάσισαν να συνεργαστούν για να εισπράξουν μια έκτακτη επιχορήγηση.

Καθώς τα σωματεία αυτά διαθέτουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την οικονομική τους κατάσταση την τρέχουσα περίοδο. Για αυτό λοιπόν μέσω του Αντιπροέδρου της ομάδας του Μίλωνα κ. Κωνσταντίνου Ασημακόπουλου εξέφρασαν και οι 4 σύλλογοι την κοινή τους επιθυμία για βοήθεια από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά.

Δείτε την επιστολή:

“Μέσα στην πρωτοφανή πανδημική συγκυρία, από την οποία πλήττεται και η χώρα μας, τα αθλητικά σωματεία, έχοντας ήδη σημαντικά βάρη που επωμίζονται με τις δικές τους και μόνο δυνάμεις, βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ωστόσο, οι σύλλογοι που διαθέτουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις πλήττονται ακόμα περισσότερο καθώς,μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις τους, όπως η εξασφάλιση και η προστασία προπονητών,γυμναστών,αθλητών και του διοικητικού προσωπικού τους, πρέπει να ανταποκριθούν-χωρίς έσοδα σήμερα-και στο δυσβάστακτο κόστος της συντήρησης των αθλητικώ ,εγκαταστάσεών τους, οι οποίες,δεν φιλοξενούν την παραμικρή αγωνιστική η προπονητική δραστηριότητα αυτή την περίοδο και μέχρι την άρση των σχετικών μέτρων.Πρόκειται δε για ιστορικά σωματεία με πλούσια και μακρόχρονη αθλητική και κοινωνική προσφορά.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την πρόθεσή σας που βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση,όπως εκδηλώθηκε με την πρόσφατη δημόσια παρέμβασή σας για μέτρα στήριξης.Οι ανάγκες,όμως,που έχουν ανακύψει σήμερα συσσωρεύονται καθημερινά,γίνονται περισσότερες,επιτακτικές και απαιτούν αρκετά βήματα από την πλευρά σας ώστε να αποφευχθεί η διαφαινόμενη οριστική διακοπή της λειτουργίας των σωματείων μας.

Στο πλαίσιο αυτό επιτρέψτε μας να θεωρούμε ως απόλυτη ανάγκη και προτεραιότητα μία έκτακτη επιχορήγηση,η οποία θα δώσει μιά ανάσα ζωής πρωτίστως στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που διαθέτουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Η επιχορήγηση -ενίσχυση- αυτή θα μπορούσε να συνοδεύεται η,αναλόγως, να λάβει τη μορφή συγκεκριμένων διοικητικών μέτρων,τα οποία, σε κάθε περίπτωση,είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε,έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Άλλωστε οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις,τις οποίες με τεράστιες θυσίες συντηρούμε, αποτελούν σημεία αναφοράς για τις τοπικές κοινωνίες και πνεύμονες υγιούς άθλησης για τη νεολαία. Ελπίζουμε, στην ευαισθητοποίηση της Πολιτείας καθώς και στο φίλαθλο προσωπικό σας ενδιαφέρον ώστε οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις να εξακολουθήσουν και στο μέλλον να διαδραματίζουν το ρόλο αυτό”.

Την επιστολή υπογράφουν: ΑΟΝΣ Μίλων, Γ.Σ Απόλλων Σμύρνης, Πανελλήνιος Γ.Σ., Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Μίλωνα κ. Μιχάλης Σακελλαρίδης συμπληρώνει τονίζοντας:

“Οι αθλητικοί συλλόγοι με ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις επιτελούν κοινωνικό και αθλητικό έργο, ενώ παράλληλα με όλα τα άλλα έχουν να επωμισθουν και τα έξοδα συντήρησης αυτων των εγκαταστάσεων δίχως καμία αρωγή από την πολιτεία. Ωστόσο σήμερα με την αναστολή λειτουργίας μας, οι υποχρεώσεις τρέχουν και γιγαντονωνται. Γι αυτό το λόγο η πολιτεία πρέπει να δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον και να μη μείνει στα ευχολόγια”.

Δείτε ΕΔΩ την εν λόγω δημοσίευση: